Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vozaču iz D. Motičine prijeti kazna od 42.300 kuna, a Đakovčaninu 32.000 kuna

  Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je zadobila lake tjelesne ozljede.

  Preostale prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Belog Manastira dogodile su se dvije prometne nesreće i po jedna na području Belišća i Đakova.

  U subotu 29. veljače, oko 18,50 sati, na državnoj cesti D2, između Martina i Donje Motičine, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. Kod vozača 42-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Donje Motičine utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 4,63 grama po kilogramu.

  Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 42.300 tisuće kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca kada stekne pravo na upravljanje i 12 negativnih prekršajnih bodova.

  U razdoblju od 28. veljače do 1. ožujka, na području Policijske uprave osječko- baranjske u prometu je zaustavljeno 28 sudionika koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi; 26 vozača osobnih automobila, 1 vozač bicikla i 1 vozač mopeda.

  Osim alkohola, evidentirano je još 267 prekršaja – 130 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 17 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 23 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 10 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 upravljanje pod zabranom, 7 upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 1 odbijanje ispitivanja na prisutnost droga u organizmu vozača i 78 ostalih prekršaja.

  Mobilni tim utvrdio je ukupno 16 prekršaja – 11 prekršaja vožnja pod utjecajem alkohola, 2 prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj prekoračenja brzine kretanja vozila, 1 prekršaj nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom i 1 ostali prekršaji.

  U subotu, 29. veljače, oko 16 sati, u Đakovu u nadzoru prometa zaustavljen je 28-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova. Vozač je upravljao osobnim automobilom i nije se zaustavio na znak policijskog službenika. Vozaču je naknadno utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 0,67 grama po kilogramu i utvrđeno je da je upravljao automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Sukladno Prekršajnom zakonu smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

  Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 32.000  kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca kada stekne pravo na upravljanje i 12 negativnih prekršajnih bodova

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog