Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Sa 17 novozaraženih na granici smo da stvari krenu nekontroliranim tijekom”

  S obzirom na činjenicu da je u Osječko-baranjskoj županiji broj novozaraženih porastao na 17, na granici smo da stvari krenu nekontroliranim tijekom”, konstatirao ja na današnjoj konferenciji za novinare župan Ivan Anušić pozvavši na strogo poštivanje donesenih mjera i najavivši strožu kontrolu njihove primjene.

  Ključni su ljudi, ključni su pojedinci koji dolaze i koji svojim neodgovornim ponašanjem mogu dovesti u probleme cijelu zajednicu. Zato je potrebno strogo se pridržavati onoga što preporučamo i što tražimo, i koristit će se svakim danom sve veći i veći i pritisak i represija od strane sustava koji možemo koristiti da bi to držali pod kontrolom”, rezolutan je bio župan Anušić.

  Sedamnaest novozaraženih je dobrog općeg stanja i među njima nema zdravstvenih djelatnika, rekla je dr. Ljiljana Perić iz Klinike za infektivne bolesti, a da je situacija vrlo ozbiljna istaknuo je i dr. Karlo Kožul iz Zavoda za javno zdravstvo.

  Situacija se pogoršava no još uvijek je u stanju da je možemo kontrolirati ako se budemo svi odgovorno ponašali, a posebno se to odnosi na one u samoizolaciji”, naglasio je Kožul. Epidemiolozi svaki slučaj zaraze provjeravaju i poduzimaju se sve potrebne mjere, naglasio je dr Kožul pojasnivši da svi novozaraženi nisu povezani s jučerašnja dva slučaja.

  U Osječko-baranjsjkoj županiji u izolaciji je 139 osoba, a njih 19 je u protekla 24 sata kršilo tu mjeru, rekao je načelnik Policijske uprave Ladislav Bece. Isto tako, naglasio je da je dosad u Osječko-baranjsku županiju ušlo 1019 osoba s drugih područja, a među njima su bile 23 osobe s mjerom samoizolacije.

  Najavio je da je počela i kontrola primjene odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta.

  Danas ćemo biti još malo tolerantni, ali od sutra nitko bez propusnice neće moći napustiti svoje prebivalište”, najavio je Bece dodavši da se s tim u vezi jutros pojavio određeni problem kod Đakova jer građani nisu imali potrebne propusnice. No, kako je kazao, to je ubrzo riješeno.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog