Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Želim se zaposliti, samo da se maknem odavde”

  Velike turističke kuće nastavljaju potragu za sezonskom radnom snagom u Slavoniji. Tako je danas tvrtka Sunčani Hvar hoteli u Gradskoj knjižnici održala Dan otvorenih vrata predstavivši ovogodišnje uvjete koje nudi sezonskim radnicima.

  Blaženka Tomičić, direktorica Ljudskih resursa, kaže da ove sezone također imaju velike potrebe za sezonskom radnom snagom, odnosno zaposlit će 690 sezonaca, a najviše se traže radnici u kuhinji, konobari, barmeni, recepcionari, sobarice, čistačice i pomoćno osoblje.

  „Svojim članovima tima nudimo konkurentne uvjete rada uspoređujući se s drugim velikim hotelskim sustavima; minimalne plaće od 5.000 kuna neto, i ovisno o složenosti posla idu prema više, nudimo redovno uredno radno vrijeme u preraspodjeli, besplatan smještaj i prehranu svima koji nisu s Hvara, mogućnost napredovanja, rad u jednoj vrlo internacionalnoj dinamičnoj sredini”, kaže direktorica Ljudskih resursa tvrtke Sunčani Hvar hoteli.

  „Situacija na tržištu rada se mijenja, deficit se osjeća, no i dalje je struktura radnika takva da ih je najviše iz Hrvatske, a osim Slavonaca, tvrtka zapošljava i radnike iz zemalja iz okruženja, čak i iz Amerike, Portugala i Italije”, kaže Blaženka Tomičić. .

  Ovogodišnja sezona na Hvaru počinje krajem ožujka, a najveći broj zapošljavanja sezonaca je u travnju i početkom svibnja i traje do kraja listopada.

  Među dvadesetak zainteresiranih Đakovčanki i Đakovčana za sezonski posao na Hvaru bio je i Ante Lovrić, već pet godina nezaposleni elektroničar mehaničar koji nosi pozitivna iskustva od prije dvije godine kada je bio sezonac na Malom Lošinju.

  „Želim se zaposliti, samo da se maknem odavde, a najvažniji uvjet mi je smještaj, čak i uz nešto manju plaću, četiri i pol tisuće kuna, ali važno je da imam smještaj i to mi je najbitnije”, kaže Ante koji se i ove sezone nada poslu konobara.

  Predstavnike tvrtke Sunčani Hvar hoteli pitali smo boje li se da će coronavirus utjecati na ovogodišnju turističku sezonu.

  „Što se tiče ljudskih resursa i kadrova vjerujem da neće, a što se tiče generalno dolaska turista svi pratimo vijesti, situaciju u svijetu tako da što bude bude….”, zaključuju iz tvrtke Sunčani Hvar hoteli.

  1 komentar

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog