Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Roditelji kadeta RK Đakovo reagirali na gradonačelnikovo priopćenje

  Nastavlja se saga o stanju u Rukometnom klubu Đakovo.

  Naime, nakon što smo objavili priopćenje nezadovoljnih roditelja kadeta u kojem ukazuju na neprimjereno i neodrživo stanje u klubu i u kojem prozivanju sportskog direktora Domagoja Perlića i predsjednika Branka Kolaka, a za sve to odgovornog smatraju gradonačelnika Mandarića koji se očitovao podužim priopćenjem koje je objavljeno na našem web portalu, a koje će u cijelosti biti objavljeno i u sutrašnjoj emisiji ZOON Politikon u 9,10 sati, na Mandarićevo priopćenje reagirali su  roditelji kadeta čije priopćenje prenosimo u cijelosti.

   

  Poštovani Gradonačelniče,

  odgovaramo na Vaše očitovanje kao reakciju na našu objavu o stanju u Rukometnom klubu Đakovo u javnosti.

  Kao prvo u našoj objavi na Radiju Đakovo nisu spomenuti vrijeđanje, udaranje, ucjenjivanje niti podmićivanje iako je sve navedeno istina, nažalost. Taj dio ćemo prepustiti institucijama gdje će igrači iznijeti svoja iskustva s g. Perlićem.

  Navodite da je bilo sedam roditelja na sastanku ali zaboravljate reći da ste Vi tražili da nas ne bude više jer u protivnom odbijate sastanak.

  Na početku priopćenja stoji da niste prozivani za nepotizam, a dalje u tekstu sami sebe demantirate, citiramo: “Od mene su odmah tražili da “razriješim situaciju”, smijenim Upravu i g. Perlića (za koje su tvrdili kako sam ih ja tu postavio)”. Na Vama je da objasnite javnosti kako su se Vaša rodbina i donatori našli na čelnim mjestima u Klubu. Toliko o nepotizmu.

  Problem je nastao kada naša djeca više nisu htjela ići na treninge kod trenera Perlića, točnije, nastao je puno prije. Dakle, da razjasnimo, ne branimo im mi roditelji nego oni ne žele trenirati. Kada 15 igrača nakon 10 godina rada , odricanja i upornosti više ne želi trenirati onda se netko treba zapitati gdje je problem.

  Što se tiče sastanka na kojem smo pristali na još jedan zajednički sastanak triju strana kao izraz naše zaista dobre volje da se problemi riješe na civiliziran i miran način, nažalost, sastanak nije donio ploda kao ni svi prethodni. Na sastanku nitko od roditelja nije bio nekorektan niti negativno nastrojen a kamoli, ne daj Bože, neprijateljski kako Vi tvrdite. Ali bili ste svjedok konstantnog Perlićevog smijanja i podsmjehivanja a nikome nije jasno koji je dio ove priče smiješan.

  Zanimljive su Vaše rečenice o staloženom promišljanju, razgovaranju i sposobnosti shvaćanja sugovornika. Tvrdite da mi roditelji naglašeno emotivno reagiramo jer se radi o našoj djeci. Da, vrlo smo emotivni kada se o njima radi, a Vi ste gradonačelniče pristrani jer se radi o Vašoj rodbini. Usuđujete se donositi zaključak da su g. Perlić i g. Kolak davali smislena obrazloženja i argumentaciju a roditelji Vas nisu uvjerili da su njihove primjedbe na mjestu. Vidite, Vi ste stručni donositi sud a kažete kako mi nismo stručnjaci da bi govorili o stručnosti i ne stručnosti rada trenera i zaista nismo a i ne trebamo govoriti, rezultati govore više od riječi.

  Idemo i korak dalje, čuli ste da su se neki roditelji krajnje ružnim i ne primjerenim rječnikom  obraćali članovima Uprave, vrijeđajući i prijeteći što je ne korektno. Gospoda su vrlo uvrijeđena i prijete tužbama. Jeste li, poštovani Gradonačelniče, čuli da to naša djeca doživljavaju na svakom treningu g. Perlića. Znate li da im daje novac bez znanja roditelja oko čega je bila žustra rasprava na sastancima. Znate li da ih časti alkoholom u svlačionici nakon utakmice kojeg konzumiraju maloljetnici. Sve to radi jedan prosvjetni radnik u čiju ste obranu spremno stali.

  Što se tiče odgovornosti, Uprava kluba nikome ne odgovara za svoj rad niti snosi ikakve posljedice pa se tako i ponašaju.

  Našoj djeci je već nanesena velika šteta koja se više ne može ispraviti, njihovi snovi o državnoj kadetskoj završnici su pali u vodu. Neki igrači su otišli u druge Klubove a neki više nikada neće zaigrati rukomet, nažalost. Otišlo je puno igrača prije kadeta a otišli su i treneri. Sve je to Vama, čini se, normalno kao i Upravi.

  Ne zaboravite, tražili smo samo da puste našu djecu na miru zajedno s trenerom Lubarom da odigraju kadetsku Ligu do kraja i da se g. Perlić udalji od njih, kao što vidite s debelim razlogom.

  Gradonačelniče, vrlo dobro znate koliku smo želju imali da se sve riješi u miru. Pokušali smo s Upravom – ne ide, pokušali smo s Vama – ne ide. (Vrana vrani oči ne vadi.) Stoga, molimo Vas, ne čudite se što je stvar izišla u javnost jer smo Vas na to upozorili. Kažete kako ovo želimo ispolitizirati ali ovu stvar ste ispolitizirali Vi, a mi želimo da se politika makne iz RK Đakovo.

  Kao što smo rekli, našoj djeci je šteta već učinjena i to ne samo u sportskom smislu. Dakle, netko treba snositi posljedice učinjenih djela.

  Vjerujemo da smo nešto dobro napravili za buduće generacije. Da su kojom srećom progovorili igrači koji su otišli iz Kluba prije naše djece…

  Za sada ovaj odgovor čitate samo Vi a vidjeti ćemo kako će odjeknuti u javnosti.

  Lijepi pozdrav,

  roditelji kadeta

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog