Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Policija u Đakovu zaplijenila 1,5 kg droge

  Policija je jučer u Đakovu zaplijenila kilogram i pol droge, objavljeno je na izvanrednoj konferenciji za novinare u sjedištu Policijske uprave osječko-baranjske na kojoj su sudjelovali voditelj Odjela kriminaliteta droga Ivan Canecki i načelnik Policijske postaje Đakovo Rudolf Kolarić.
  Operativnim radom i prikupljenim informacijama policijski službenici Policijske postaje Đakovo došli su do saznanja da jedna osoba posjeduje veću količinu droge za daljnju prodaju. Dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.
  U poslijepodnevnim satima 12. veljače, temeljem sudskog naloga, policijski službenici obavili su pretragu doma i drugih prostorija koje u Đakovu koristi 33-godišnjak. U pretrazi su pronašli i uz potvrdu oduzeli PVC vrećice s ukupno više od jednog i pol kilograma droge amfetamin speed, više od deset grama marihuane, bočicu s cvjetnim vrhovima marihuane i PVC drobilicu s više od 15 sjemenki marihuane.
  Počinitelj je predan pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.
      „Provedenim kriminalističkim istraživanjem na području užeg centra Đakova detektiran je trideset trogodišnjak kod kojega je naknadnom pretragom pronađena velika količina droge tipa speed, odnosno količina od 1,5 kg. Da bismo zornije prikazali o kojoj se količini radi istakao bih da smo proteklih godina na godišnjoj razini imali zapljenu upravo te droge u količini od pola kilograma tako da možemo reći da imamo samo od jedne zapljene trogodišnju količinu pronađene droge na ilegalnom tržištu. Trideset trogodišnji Đakovčanin već je od ranije poznat policiji i uz kaznenu prijavu danas ujutro predan je pritvorskom nadzorniku”, izjavio je glasnogovornik Kon ne želeći spekulirati o vrijednosti zaplijenjene droge. Dodao je samo da je vrijednost grama droge tipa speed na crnom tržištu 200 kuna.

  Naglasio je također da policija nastavlja rad te dodao da su još dvije zaplijene droge bile u Osijeku.

  Ove tri zaplijene droge nisu međusobno povezane. Osobe koje su pronađene i droga koja je pronađena nisu u nikakvoj vezi. U zapljeni na području I. Policijske postaje Osijek zaplijenjeno je više od 5 kg marihuane i novac od pretprodaje, a u zapljeni na području II. Policijske postaje Osijek otkriveno je 54 grama droge tipa amfetamin speed”, izjavio je za RĐ glasnogovornik PU osječko-baranjske Zoran Kon.

  Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom 2019. godine zbog počinjenih ukupno 226 kaznenih djela iz područja zlouporabe droga nadležnom državnom odvjetništvu prijavljeno je 126 osoba.

  Tijekom 2018. godine na području PU osječko – baranjske nadležnom državnom odvjetništvu prijavljene su 94 osobe za počinjenje 244 kaznenih djela iz područja zlouporabe droga.

  U 2019. godini na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je ukupno 318 pojedinačnih zapljena droge, dok je u 2018. godini evidentirano ukupno 305 zapljena.

  U 318 pojedinačnih zapljena različitih vrsta droge evidentiranih 2019. godine najveća pojedinačna zapljena odnosila se na 16 kilograma marihuane zaplijenjene na području Sarvaša.

  Tijekom 2019. godine na području ove policijske uprave ukupno je zaplijenjeno: 38,4 kg marihuane, 2 grama hašiša, 142 komada biljke kanabisa, 13 komada sjemenki kanabisa, 147,5 komada tableta ecstasy, 470,05 grama amfetamin speed-a, 204,85 grama kokaina, 2 komada LSD, 310,15 grama sintetičkih kanabinoida, 13,2 grama psilocibin, 4,5 ml kanabis ulja, 1745 komada banzodijazepina.

  Evidentno je da se na prvom mjestu po broju zapljena uvijek nalazi droga marihuana, dok se na drugom mjestu nalazi droga amfetamin (speed i ecstasy), a unazad dvije godine zabilježen je porast zapljena sintetskih kanabinoida koji se po broju zapljena nalaze na trećem mjestu. Četvrto mjesto po broju zapljena čini droga kokain.
  Foto: PU OBŽ

   

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Blog