Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Počinje isplata prve rate potpora

  U ponedjeljak 17. veljače 2020. godine započinje isplata prve rate izravnih plaćanja i IAKS mjera ruralnog razvoja poljoprivrednicima u ukupnom iznosu od gotovo 1,7 milijardi kuna. Bit će isplaćena sredstva obračunata po površini poljoprivrednog zemljišta i to za osnovno, zeleno i preraspodijeljeno plaćanje te za mlade poljoprivrednike.

  Također, isplatit će se i proizvodno vezane potpore za krave u proizvodnji mlijeka, krave dojilje, ovce i koze, tov junadi, voće, povrće, šećernu repu i krmno proteinske usjeve te potpore male vrijednosti za: duhan, maslinovo ulje, rasplodne krmače te očuvanje izvornih i zaštićenih kultivara. U ožujku će se isplatiti potpora poljoprivrednicima čija se gospodarstva nalaze u područjima s prirodnim ograničenjima ili ostalim posebnim ograničenjima  (Mjera 13).

  Isplata druge rate potpora će započeti u travnju, a bit će isplaćeno 800 milijuna kuna.

  Iz Ministarstva poljoprivrede podsjećaju da je u studenom 2019. godine poljoprivrednicima isplaćen predujam izravnih plaćanja u iznosu od 1,3 milijarde kuna što je gotovo 200 milijuna kuna više nego prošle godine.

  Kroz sve oblike potpora poljoprivrednicima će se ove godine isplatiti ukupno 3,8 milijardi kuna, temeljem podnesenih jedinstvenih zahtjeva za potporu u 2019. godini.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog