Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Novoobnovljena fasada na udaru vandala

  Iako je tek nedavno obnovljena, fasada zgrade razredne nastave Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić” već se našla na udaru vandala koji su je oštetili.

  Novi oluk na ulazu oštećen je već prvi dan nakon završetka radova, a ovih dana zamijećeni su tragovi na fasadi s dvorišne strane zgrade, upozorava ravnatelj Ante Andabak.

  „Prije nekoliko mjeseci dovršena je obnova fasade zgrade razredne nastave Osnovne škole Ivan Goran Kovačić i primijetili smo da se tijekom vikenda u večernjim satima ovdje na stubištu zgrade okupljaju i uništavaju novoobnovljenu fasadu na raznorazne načine. Ono što smo primijetili, a rezultat je, ako se ne varam, njihovog boravka u subotu navečer, komadima pizze gađali su fasadu škole, bušili rupu na fasadi, a primijetili smo i otiske cipela na fasadi pa me je strah da će se to nastaviti i ubuduće”, kaže ravnatelj Andabak koji je o tome obavijestio i policiju.

  „Iz policije sam dobio obećanje da će se o tome povesti računa, odnosno da će se pojačati obilazak škole. U subotu navečer tijekom boravka u školi, dok su se mijenjali zastori, primijetio sam na stubištu maloljetnike, riječ je o učenicima završnih razreda osnovne škole ili prvi razred srednje škole, koji su ubrzo otišli. Pretpostavljam da su se poslije vratili”, kaže Andabak.

  Ukazujući na tragove vandala, ravnatelj Goranove škole nastoji upozoriti na potrebu pojačane kontrole prostora oko škola, ali i na potrebu drugačijeg odnosa prema javnoj imovini.

  „Fasada zgrade razredne nastave, ali i predmetne nastave, vapila je jednostavno za obnovom, dočekali smo obnovu i ja molim sve da tako obnovljene zgrade još dugo ostanu u lijepom izdanju”, zaključuje ravnatelj Andabak koji upozorava i na problem odlaganje otpada u školske spremnike.

  „Iza zgrade razredne nastave godinama se nalazio jedan metalni spremnik za otpad otvorenog tipa u koji je, kako smo doznali u razgovoru s Univerzalom, pola grada dolazilo odlagati višak svog smeća. Riješili smo to novim plastičnim spremnicima koje zaključavamo no i dalje imamo problem jer u večernjim satima oni koji žele riješiti se svoga viška otpada dođu i ostave vreće pokraj spremnika. Evo, koristim i ovu priliku zamoliti da se to više ne radi jer to jednostavno nije u redu ostavljati otpad iza zgrade jedne odgojno-obrazovne ustanove”, kaže ravnatelj.

  „Ušli smo u trag, išli smo i upozoravali smo i znamo o kome je riječ. Molim da se to ne radi jer tu su učenici, roditelji gledaju, šire se neugodni mirisi…. Molim, ne radite to, naši su spremnici sada zaključani i ne smije se odlagati nikakav višak otpada”, apelira ravnatelj Goranove škole Ante Andabak dodajući kako nije saniran ni telefonski kabel koji  leži na tlu već duže vrijeme.

  1 komentar

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog