Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Policija otkrila počinitelja 36 teških krađa

  Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta PU osječko – baranjske, u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Osijeku, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje ukupno 37 kaznenih djela; 36 kaznenih djela „Teška krađa“ i jedno kazneno djelo „Računalna prijevara“, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare u sjedištu PU.
  Od početka 2019. godine do 13. siječnja 2020. godine 31-godišnjak je provalio u dva ugostiteljska objekta, 33 obiteljske kuće i jedan stan na području Osijeka, Višnjevca, Tenje i Baranje. Ukrao je novac, nakit, mobitel, više novčanika s novcem i dokumentima, onesposobljen trofejni pištolj, bankovne kartice, razna alkoholna pića i ključeve.
  Tijekom studenog 2019. godine provalio je u obiteljsku kuću u Kozarcu i ukrao novac i bankovne kartice. Potom je ukradenom karticom na bankomatu u Osijeku podigao nekoliko tisuća kuna.
  Vlasnicima je nastala ukupna materijalna šteta veća od sto pedeset tisuća kuna.
  Opsežnim operativnim radom i prikupljenim informacijama policijski službenici došli su do saznanja da bi počinitelj kaznenih djela mogao biti 31-godišnji hrvatski državljanin.
  Temeljem sudskog naloga policijski službenici 14. siječnja obavili su pretragu osobnog automobila i pretragu doma i drugih prostorija koje na području Osijeka koristi 31-godišnjak. U pretrazi su pronašli i uz potvrdu oduzeli više predmeta za koje se pretpostavlja da potječu od izvršenja kaznenog djela i predmete za koje se pretpostavlja da služe za izvršenje kaznenih djela.
  Operativna akcija „Antara“, koju su policijski službenici provodili unazad dva mjeseca, rezultirala je uhićenjem 31-godišnjeg počinitelja.
  Počinitelj je predan pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu po
  licija podnosi posebno izvješće.
  Tijekom 2019. godine na području PU osječko – baranjske evidentira
  no je ukupno 2890 kaznenih djela, dok je 2018. godine evidentirano ukupno 3177 kaznenih djela.
  Od ukupnog broja evidentiranih kaznenih djela u 2018. godini, 625 se odnosilo na kaznena djela teška krađa,
  a u 2019. godini evidentirano je ukupno 650  kaznenih djela teška krađa.
  U 2018. godini, kao i u 2019. godini, evidentira
  no je ukupno 603 kaznena djela provalnih krađa.
  Od ukupnog broja evidentiranih kaznenih djela teška krađa i provalne krađe tijekom 2019. godine 171 se odnosila na provale u kuće i stanove.

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog