Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Najtraženiji konobari, kuhari i sobarice

  Predstavnici Valamar Riviere, jednog od najvećih poslodavaca u hrvatskom turizmu, danas su potencijalnim zaposlenicima u Đakovu predstavili svoje uvjete zapošljavanja u predstojećoj turističkoj sezoni.

  Naime, uoči svake sezone najveći turistički poslodavci s Jadrana traže u Slavoniji i Baranji zaposlenike u turizmu, a najtraženiji su kvalificirani konobari, kuhari i sobarice.

  Ne samo Slavonce, nego i radnike iz drugih dijelova kontinentalne Hrvatske mislimo privući uvjetima, a to su minimalno neto primanja od 5.000 kuna za puni odrađeni mjesečni fond, nudimo smještaj, tople obroke, a prije tri, četiri godine uveli smo i „Valamr jamstvo” s boljim uvjetima rada i poboljšanja benefita za sve radnike. Ove godine smo uveli i 13. plaću, nagrade za sezonu, nagrade za sezonski posao, božićnice i druge benefite u koje ulažemo za bolje uvjete rada”, kaže Andrea Damiani, voditelj Ureda ljudskih potencijala Valamar Riviere u Poreču.

  Ističe da je unazad nekoliko godina sve teže doći do stručne radne snage te da je odlazak mnogih Slavonaca u inozemstvo dodatno otežao pronalazak kvalificiranih radnika.

  S obzirom na to da kao firma iz godine u godinu rastemo, sve je veća i veća potreba za radnom snagom, pogotovo kvalificiranom kao što su konobari, kuhari i sobarice, što je deficitarna radna snaga na kojoj nam je najveći fokus. Lane smo zapošljavali više od 7.000 radnika, a ove godine će nam trebati dodatnih još tristotinjak novih radnika i vjerujemo da ćemo u Slavoniji naći dovoljan broj ljudi kako bi zadovoljili te potrebe”, pojašnjava Damiani.

  Dodaje da je za zapošljavanje u turizmu najvažnije iskustvo.

  Osim kuhara, konobara i sobarica, na čemu nam je najveći fokus, tražimo radnike i za ostale pomoćne poslove, spremačice, radnice na bazenu, održavanju hortikulture, a kvalifikacija, iako je poželjna, nije presudna jer nam je najvažnije iskustvo. Ako radnik ima iskustvo za to što radi, to je nam je bitno, a radimo puno i edukacija za one bez iskustva jer volimo graditi karijeru naših zaposlenika”, kaže voditelj Ureda ljudskih potencijala Valaram Riviere u kojoj sezona počinje od 1. ožujka ili travnja i traje do kraja rujna, odnosno listopada.

  Prošle godine tristotinjak nezaposlenih s područja Đakovštine privremeni je posao našlo na moru, a sudeći po današnjem odazivu Đakovčana i ove će ih sezone biti podosta.

   Iako je iskusio i pozitivna i negativna iskustva radeći tijekom turističke sezone na moru, Gordan Miškovski, osim bolje plaće, u tome vidi i veću mogućnost učenja. Radeći kao konobar, kuhar i recepcioner stekao je nova znanja i vještine koje mu, kako kaže, otvaraju i nove mogućnosti.

  Na moru je više otvorenih pozicija u kojima mladi mogu napredovati i naučiti i to znam iz vlastitog iskustva jer sam završio Ekonomsku školu, za poslovnog tajnika, a sad sam na kraju završio kao kuhar. Plaća svakako je uvjet koji može privući, međutim, bolji uvjet je veća konkurencija, veća mogućnost stjecanja iskustva u pripremi hrane jer je sve okrenuto turistima…”, zaključuje Miškovski koji će i ove sezone posao potražiti na Jadranu.

  Osim današnjeg predstavljanja Valamar Riviere u Đakovu i Našicama, nezaposlenim Slavoncima sutra će se u osječkoj sportskoj dvorani Gradski vrt od 9 do 14 sati na Danima poslova u turizmu predstaviti i drugi poslodavci.

  Zajednički je to projekt Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Ministarstva turizma, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Hrvatske turističke zajednice.

  Isto tako, za 25. veljače najavljen je dolazak u Đakovo i predstavnika Sunčanog Hvara.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog