Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Dan Srednje strukovne škole Antuna Horvata

  Srednja strukovna škola Antuna Horvata danas obilježava 133. obljetnicu djelovanja.

  Na jučerašnji dan, 23. siječnja 1887. godine započela je s radom škola koja je u međuvremenu narasla na respektabilnih 600 učenika i sto zaposlenika, podsjetio je ravnatelj Mirko Ćurić.

  Osim štrajka koji je zasjenio rezultate prošle godine, izdvojio bih početak energetske obnove vrijedne 5,6 milijuna kuna, zatim kupnju imanja koje će biti praktikum za eno-gastronomiju i agroturizam u Trnavi, obnovu parketa, nabavku opreme u vrijednosti nekoliko stotina tisuća kuna, a tu su i vrlo dobri rezultati učenika i nastavnika na državnim i međunarodnim natjecanjima, jedna zapravo pozitivna klima koja je urodila i dobrim upisom ove školske godine, a upisali smo 11 razrednih odjela, uveli smo četiri nova zanimanja; jedno četverogodišnje i tri trogodišnja, i zapravo smo održali školu na jednoj razini na kojoj je bila jer danas je teško postići da škola raste brojem učenika, a mi bi bili zadovoljni kada bismo u budućnosti ostali škola ovakvih gabarita kojih smo danas”, izjavio je ravnatelj Ćurić.

  Program obilježavanja Dana škole započeo je predstavljanjem programske brošure projekta Graditeljska baština arhitekta Josipa Vancaša koji je realiziran u suradnji sa Srednjom strukovnom školom Fojnica u Kiseljaku (BiH) čiji ravnatelj Slavenko Ivičević i načelnik Općine Mladen Mišurić Ramljak su, uz ostale goste i uzvanike, nazočili svečanosti.

  Program obilježavanja 133. obljetnice Srednje strukovne škole Antuna Horvata nastavljen je u Trnavi razgledom novog školskog objekta i posjetom vinogradima i podrumu Misnih vina Đakovačko-osječke nadbiskupije, a središnji dio programa je svečana akademija u Hrvatskom domu.

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog