Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Čovjek nekontrolirano zadire u prirodu i utiskuje svoje tragove sebičnosti”

  Već tradicionalno, na blagdan svetog Vinka Općina Trnava obilježava svoj dan. Tim povodom održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj j e načelnica Irena Mikić Brezina govorila o ostvarenim rezultatima i planiranim aktivnostima, a zaslužnim pojedincima i organizacijama uručene su nagrade i priznanja.

  Ove godine to su, kako je istaknula načelnica, trojica vinara; Marijan Vračević, Hrvoje Lukačević i Igor Lukačević, Udruga žena Sunčica iz Trnave i predsjednica udruge Lucija Kravat jer su svojim radom pridonijeli afirmaciji Općine Trnava.

  Na spomendan svetog Vinka obavlja se i blagoslov nadbiskupijskih vinograda i mladog vina u Trnavi čime se označava početak nove vinogradarske godine.

  Obred blagoslova trsova i loze predvodio je nadbiskup Đuro Hranić koji je tom prigodom upozorio na odnos čovjeka prema prirodi te naglasio da suvremeni čovjek toj ekološkoj problematici pristupa sa zabrinutošću zbog globalnog zatopljenja i drugih pojava do kojih dolazi zbog čovjekova  nekontroliranog  zadiranja u prirodu.

  Čovjek se otuđuje od Boga stvoritelja, a on nije autonomni gospodar stvorene stvarnosti nego mu je zemlja dana kao prekrasan vrt. Čovjek nekontrolirano zadire u prirodu i utiskuje svoje tragove sebičnosti, samodostatnosti i pohlepe i onda vidimo kako nam se koji put priroda i osvećuje”, kazao je nadbiskup naglasivši da je čovjek pozvan poštivati zakonitosti prirode.

  Kad se udaljimo od Boga i kad gledamo isključivo sebično na svoj vlastiti profit, a da ne vodimo dovoljno računa o općem dobru, tada se samo umnažaju poteškoće”, zaključio je nadbiskup naglasivši da se čovjek mora vratiti svojim izvorima jer će tada „svijet biti ljudskiji, humaniji, plemenitiji, solidarniji”.

  Moramo postati svjesni da ovo što se događa s prirodom zbog nekontroliranog zadiranja  čovjek sam sebe i onda i svi skupa na taj način dovodimo se u pitanje u mnogim stvarima i doista mislim da je ovo jedan poziv na obraćenje i povratak Bogu”, rekao je nadbiskup Hranić.

  Blagoslovu nadbiskupijskih vinograda i vina, ali i svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Trnava bio je nazočan i dožupan Petar Lagator koji je istaknuo napore koje Osječko-baranjska županija čini na razvoju poljoprivrede, posebno vinogradarstva, vinarstva i turizma.

  bty

  bty

  bty

  bty

  bty

  bty

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Blog