Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • 4. Dani poslova u turizmu

  Nezaposlenim Slavoncima danas su se na 4. Danima poslova u turizmu, koji se održavaju u osječkoj dvorani Gradski vrt, predstavili najveći hrvatski turistički poslodavci.

  Zajednički je to projekt Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Ministarstva turizma, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske udruge poslodavaca – Udruge ugostiteljstva i turizma.

  Na „Danima poslova u turizmu“ neposredno se predstavilo 85 poslodavaca koji nude više od 9.000 radnih mjesta, ali su održani i popratni programi u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, HUP Udruge ugostiteljstva i turizma te Ministarstva turizma. To su radionice namijenjene učenicima završnih razreda srednjih strukovnih škola, a usmjerene na predstavljanje mogućnosti zapošljavanja, edukacije i usavršavanja kod konkretnih poslodavaca te predstavljanje centara kompetentnosti.

  Otvorenju su nazočili ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović, ministar turizma Gari Cappelli, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović i drugi dužnosnici, a uz zainteresirane nezaposlene osobe, koji su u najvećem broju posjetitelji ovog događanja, nazočni su bili i mnogi studenti i učenici strukovnih škola.

  – Nekada su Slavonci, Baranjci i Srijemci činili više od 50 postao sezonske radne snage na Jadranu, no sada se njihov udjel znatno smanjio na 10-15 posto, istakuno je dožupan Ivanović dodavši da se u međuvremenu otvorilo i tržište radne snage drugih zemalja, osobito Austrije i Njemačke, gdje se nude puno bolji uvjeti nego na Jadranu.

  Dani poslova u turizmu“ održavaju se u sklopu „Regionalne konferencija tržišta rada Slavonije, Baranje i Srijema“ s temom „Suradnja jedinica lokalne uprave i poslodavaca s Ministarstvom rada i mirovinskoga sustava“.

  Na konferenciji će ministar Josip Aladrović sa suradnicima predstaviti novosti u mjerama aktivne politike zapošljavanja, ukidanje kvotnog sustava za zapošljavanje stranaca i rad Europskog socijalnog fonda.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog