Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Župan Anušić o razvojnim projektima

  Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana župan Ivan Anušić sa suradnicima jučer je upriličio svečani prijem za predstavnike gospodarskog, društvenog, političkog, vjerskog i uopće javnog života na području Osječko-baranjske županije. Nazočnim uzvanicima poželio je čestit i blagoslovljen Božić te puno uspjeha, sreće i zdravlja u narednoj 2020. godini, a ujedno se osvrnuo na godinu na izmaku te najavio aktivnosti u sljedećoj.

  – Za ostvarenje projekata koje sam najavio 2017. godine prilikom stupanja na dužnost župana bilo je potrebno provesti kvalitetne pripreme dokumentacije, kao i druge prethodne radnje te osigurati sredstava, pa je ove godine započela i realizacija projekata. Za samo dvije godine županijski proračun je povećan sa 750 milijuna kuna na 1,5 milijardu kuna, od čega je više od 400 milijuna kuna izdvojeno za realizaciju projekata – kazao je župan Ivan Anušić.

  Naveo je da 2020. godine počinje realizacija projekta Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće, zatim I. gimnazije, dvorane u Čepinu, više sustava za navodnjavanje, priprema se projektna dokumentacija revitalizacije područja bivšeg OLT-a, izrada projektne dokumentacije i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za Klinički bolnički centar Osijek, nastavlja se projekt Školski obrok za sve. Tu su i aktivnosti na izgradnji Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Orlovnjak, Gospodarskog centra, Srednje škole Donji Miholjac, u Đakovu je 5 milijuna kuna uloženo u ambulante, u Belom Manastiru počinje s radom ambulanta za fizikalnu rehabilitaciju. U gotovo svim gradovima i općinama Županija investira u energetsku obnovu škola i drugih javnih objekata. Kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem realizira se Koridor 5c…

  Župan je osobito naglasio važnost dobre suradnje Županije s jedinicama lokalne samouprave, sinergijskog pristupa i političke stabilnosti koji jamče nastavak i realizaciju razvojnih projekata, a time i bolje sutra svih žitelja Osječko-baranjske županije.  

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog