Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Predstavljena knjiga “Prezimena i nadimci u Josipovcu Punitovačkom”

  Jučer je u prostorijama Matice slovačke Josipovca Punitovačkog upriličena promocija knjige „Prezimena i nadimci u Josipovcu Punitovačkom“, autora Andrije Kurica, prof. slovačkog jezika Josipovčanina iz Osijeka , i koautorice Anice Popović, umirovljene učiteljice likovne kulture josipovačke Osnovne škole.

  Nakon nekoliko slovačkih pjesama u izvedbi ŽPS josipovačkog SKUD-a „Braća Banas“, svirkom Roberta Zgrablića iz Osijeka na starom slovačkom instrumentu fujari, pozdravnih riječi Rozalije Kukučke, predsjednice josipovačke Matice slovačke, načelnice Općine Punitovci Jasne Matković i predsjednika Saveza Slovaka Mirka Vavre o knjizi su uz autore govorili dr. Sandra Kralj- Vukšić, ravnateljica Slovačkog kulturnog centra Našice i Ivica Mršo iz Osijeka.

  Knjiga nakladnika Matice slovačke Josipovca Punitovačkog i Saveza Slovaka RH, tiskana je dvojezično u 300 primjeraka uz sufinanciranje Savjeta za nacionalne manjine RH, Općine Punitovci i Ureda za iseljene Slovake u Bratislavi na osebujan i jedinstven način prikazuje selo Josipovac kroz povijest i zanimljivosti od doseljenja iz Slovačke 1881. Prezimena i nadimci osoba popraćeni su sa više od 650 fotografija”, rečeno je na predstavljanju kojemu je bilo nazočno više od 70 mještana i gostiju iz Našica, Markovca, Đakova, Osijeka, a pohvalne riječi uputili su i počasni konzul RS u RH Ivan Komak, punitovasčki župnik dr. Đurica Pardon i urednik Glasila punitovačke Općine „ Đeram“, Mirko Knežević.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog