Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Lažno dojavljivao obiteljsko nasilje

  Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 33-godišnji hrvatski državljanin iz Kešinaca počinio kazneno djelo lažna uzbuna. Jučer, 4. prosinca, u podnevnim satima, 33-godišnjak je telefonom nazivao operativna dežurstva policije u Osijeku i Đakovu te lažno prijavljivao obiteljsko nasilje, što je iziskivalo hitno djelovanje policije.

  Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu, a s tim u vezi upućen je  apel građanima da ne dojavljuju neistinite događaje.

  Naime, kako se navodi u priopćenju, policijski službenici moraju zaprimiti svaku dojavu građana i nakon zaprimljene dojave, policajci na terenu provjeravaju njezinu istinitost te u slučaju potrebe za intervencijom policije ili drugih službi, žurno postupaju.

  Dok policajci ili druge službe žure pružiti pomoć lažnom dojavitelju, možda je baš u tom trenutku nečiji život u opasnosti i ovisi o njihovoj pomoći”, ističe se u policijskom priopćenju uz konstataciju da je u protekloj godini na području PU osječko – baranjske evidentirano više kaznenih djela „Lažna uzbuna“ te su protiv počinitelja podnesene i kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog