Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Krndijašima uručeni vlasnički listovi

  Načelnica Općine Punitovci Jasna Matković uručila je u petak u Krndiji 19 vlasničkih listova mještanima koji su tim činom i formalno postali vlasnici čestica, odnosno kuća i okućnica na kojima desetljećima žive.

  Rezultat je to 20- godišnjeg nastojanja općinskih vlasti i mještana Krndije da se problem jedinog državnog sela u Hrvatskoj riješi u korist Općine i mještana Krndije da postanu svoj na svome”, istaknula je tom prigodom načelnica naglasivši da je „sve urodilo plodom zahvaljujući bivšem ministru Goranu Mariću po kojemu je država, darovala 24 čestice kuća i okućnica Općini Punitovci, a ona potom mještanima Krndije”. Nakon toga, Općina Punitovci postaje vlasnik još devedesetak čestica u zoni građevinskog obuhvata sela Krndije. Sveukupna je to vrijednost, prema stručnim elaboratima, veća od 8.000.000,00 kuna ukupne površine od 33 ha, od toga 25 ha zemljišta u građevinskom području sa oko 110 građevinskih čestica, što je ukupno oko 110 građevinskih čestica, rečeno je na svečanosti uručenja vlasničkih listova.

  Općina je, kako se također čulo, platila u ime mještana 83.000 kuna poreza na promet nekretnina.

  Predsjednik Općinskog vijeća Zdenko Perić i pročelnik Nikola Milanović istaknuli su mogućnost daljnje revitalizacije Krndije, posebno u infrastrukturi za koju već postoje i projekti, primjerice za vodovodnu mrežu.

  Foto: M.K.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Blog