Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Još 2 milijuna kuna za potpore u poljoprivredi

  Zamjenik župana Goran Ivanović potpisao je danas ugovore o potporama u poljoprivredi i ruralnom razvoju sa 164 korisnika potpora s područja Osječko-baranjske županije. Vrijednost tih potpora iznosi 1,9 milijuna kuna, što je raspoređeno za 102 obiteljska poljoprivredna gospodarstva, 11 obrta, tri trgovačka društva, jednu zadrugu, 15 udruga, dva fakulteta i devet jedinica lokalne samouprave. Kako je na temelju javnih poziva već ranije za 185 korisnika isplaćeno 2,5 milijuna kuna, Osječko-baranjska županija je ukupan iznos isplaćenih potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju tijekom ove godine povećala na čak 4,5 milijuna, odnosno za 349 korisnika.

  Intenzitet potpora je različit i kreće se od 50 % do 100 %, visina potpora je do 70.000 kuna i ovisi o vrsti potpore, kategoriji podnositelja zahtjeva; mladi poljoprivrednici imaju do 50 % veće iznose potpora, broju grla i visini ulaganja prihvatljivih troškova. Intenzitet potpora za uređenje ruralnog prostora u kojem su korisnici jedinice lokalne samouprave iznosi do 50 % prihvatljivih troškova.

  Potpore su namijenjene za preradu poljoprivrednih proizvoda, za mlade poljoprivrednike, zatim tu su mjere usmjerene za kontrolu plodnosti tla, set mjera vezanih za stočarstvo od umjetnog osjemenjivanja, kvalitete mlijeka i dobrobiti životinja do uzgoja junica za daljnju proizvodnju mlijeka, mjere za jedinice lokalne samouprave, istraživačke projekte i kvalitetu poljoprivrednih proizvoda, na što se najviše javljaju ekološki proizvođači, zatim za sudjelovanje na različitim sajmovima i manifestacijama te druge od ukupno 14 mjera.

  Foto: OBŽ

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Blog