Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Zaklada “Dr. Nikola Dogan” stipendira 61 učenika i studenta

  Ove školske i akademske godine Nadbiskupijska zaklada „Dr. Nikola Dogan” stipendirat će ukupno 61 učenika i studenata, a za tu je namjenu osigurano nešto više od 570 tisuća kuna, rečeno je na sinoćnjoj svečanoj dodjele odluka korisnicima Zaklade.

  Cilj zaklade od njezina osnivanja je pomoći višečlanim obiteljima u potrebi, istaknuo je upravitelj Zaklade velečasni Drago Tukara.

  „To su obitelji čija primanja po članu su minimalna, obitelji koje imaju djecu različita uzrasta, od osnovnoškolskog do studentskog, i takvima se želi pomoći. Ove je godine bilo nešto više zamolbi, konkretno 113, a prošle godine je bilo 74, a odobrili smo stipendije za 61 učenika i studenta”, pojasnio je upravitelj zaklade velečasni Tukara.

  U značajnom iznosu sredstva za učeničke i studentske stipendije, osim drugih izvora, i ove je godine osigurala Đakovačko-osječka nadbiskupija u iznosu od 400 tisuća kuna, naglasio je nadbiskup Đuro Hranić.

  „Ove školske i akademske godine stipendija je odobrena 61 osobi, odnosno stipendije će dobivati 20 osnovnoškolaca u iznosu od 700 kuna mjesečno, 25 srednjoškolaca koji će dobivati 900 kuna mjesečno i 16 studenata čija stipendija iznosi 1.300 kuna mjesečno tijekom akademske godine, odnosno deset mjeseci. Voljeli bismo da su stipendije i veće, ali mogućnosti su takve”, naglasio je nadbiskup Hranić.

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog