Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nova ulaganja u vodno-komunalnu infrastrukturu

  U svečanim prostorijama Osječko-baranjske županije jučer su potpisani ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava i ugovori o sufinanciranju vodno-komunalnih europskih projekata za gradove Beli Manastir i Našice te općine Semeljci, Podgorač, Donja Motičina i Feričancima, izvijestila je Županija. Vrijednost tih projekata, sufinanciranih iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., iznosi 573,2 milijuna kuna. Kako su već u provedbi četiri projekta iste namjene, među kojima i aglomeracija Đakovo, ukupna vrijednost vodno-komunalnih EU projekata na području Osječko-baranjske županije trenutno iznosi 1,5 milijardi kuna.

  Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković potpisali su ugovore s korisnicima i partnerima projekata, a to su  za Semeljce direktor Đakovačkog vodovoda Ivan Kočiš  i načelnik Grga Lončarević.

  Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković podsjetio je da samo 4-6 posto prihvatljivih troškova tih projekata snose jedinice lokalne samouprave, dok su oko 70 posto bespovratna sredstva EU, a oko 25 posto snosi proračun Republike Hrvatske.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog