Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Pekar je jako kreativno zanimanje”

  U povodu obilježavanja Dana zahvalnosti za plodove zemlje i Dana kruha našu redakciju danas je posjetila mala delegacija Srednje strukovne škole Antuna Horvata u kojoj je bila učenica Marija Kovačić-Nikolić, učenica drugog razreda zanimanje pekar, i profesorica Maja Breulj.
  „Vi nas kao radio redovito pratite kroz projekte, smotre i druga zbivanja u školi pa smo moj mali tim, u kojem su učenici Marija Kovačić Nikolić i Matej Bugarin, razmišljali kako vas iznenaditi pa smo odlučili, budući da je listopad mjesec obilježavanja Dana zahvalnosti za plodove zemlje i Dana kruha, da vam ispečemo kiflice, da pokažemo svoje vještine i da vas iznenadimo. Jučer smo u našoj školi, u školskom holu, obilježili Dane kruha. Dakle, učenici ugostiteljske struke, kuhari su se isto pridružili, ispekli smo kolačiće, pekari su pekli kiflice, pogače i počastili smo učenike i nastavnike naše škole. Kolegica Marija Batori je ispred Osječko-baranjske županije sudjelovala na nacionalnom obilježavanju Dana zahvalnosti za plodove zemlje i Dana kruha u Kutini”, pojasnila je profesorica Breulj.
  Srednja strukovna škola već je poznata po svojim projektima i uspjesima na državnim natjecanjima, a iza tih rezultata, kako kaže, krije se znanje, dobra volja, rad, trud i motivirani učenici.
  Zanimanje pekar izuzetno je kreativno, kaže profesorica Breulj
  „Često puta kažem da je pekar jako kreativno i neobično zanimanje. Mnogi pomisle na prvu kada se kaže pekar da je to majstor koji pravi samo kruh i pecivo, kifle, pletenice. Međutim, ja smatram da je to jako, jako kreativno zanimanje, da je to jedno umjetničko zanimanje, da morate imati dosta znanja, imati vještine da od tijesta možete napraviti jako, jako puno neobičnih proizvoda”, zaključuje profesoric Breulj.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog