Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Andrej Kedveš viceprvak svijeta u disciplini K1

  Proteklog tjedna u sarajevskoj Olimpijskoj dvorani „Zetra“ održano je 22. Seniorsko svjetsko prvenstvo u kickboxingu na kojem su se okupili najbolji kickboxači iz 57 zemalja sa 6 kontinenata, a na kojemu je borac đakovačkog Blitza Andrej Kedveš, nastupajući za reprezentaciju Hrvatske, napravio najveći rezultat u svojoj karijeri postavši viceprvakom svijeta u disciplini K1 do 71 kg.

  Na putu do srebra, kako doznajemo od njegova trenera Danijela Šimundića, pobijedio je redom prvake Francuske, Poljske, Rusije, Italije, da bi na kraju od njega u finalu bio bolji ukrajinski prvak Vitali Dubina.

  Inače, Kedveš je 2014. godine bio svjetski juniorski prvak u Italiji, pa je bilo pitanje dana kada će doći ovako veliki uspjeh u seniorskoj konkurenciji. Ovim rezultatom đakovački borac ulazi u najelitnije društvo hrvatskih sportaša, budući da će postati vrhunski sportaš I. kategorije prema kategorizaciji sportaša Hrvatskog olimpijskog odbora.

  Uz Kedveša, u sastavu reprezentacije nastupila su i braća Petar i Luka Jaman, ali nisu uspjeli do medalje. Luka je poražen od kasnijeg prvaka iz Poljske, dok je Petar ostao u osmini finala izgubivši od borca iz BiH.

   

  Foto: Ustupljene fotografije

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog