Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Spašavajući dječaka dobio dva ugriza

  Nakon što smo jučer objavili prilog o napadu psa na dječaka u Preradovićeoj ulici, ali i o nedjeljnom napadu psa na osmogodišnjeg dječaka na igralištu Osnovne škole Vladimir Nazor, javio nam se dvadeset dvogodišnji student Vjeko Bašić, sudionik nedjeljnog napada.

  Njegov, kako kaže, uobičajeni nedjeljni basket na igralištu Nazorove škole pretvorio se u grozničavi pokušaj zaštite osmogodišnjeg dječaka, ali i sebe od nasrtljivog psa.

  Nedjeljnog događaja prisjetio se danas na istom mjestu kako bi, kako kaže, upozorio na sve učestaliju pojavu u našem gradu.

  „ U nedjelju sam došao radi razonode, baviti se sportom, u blizini su sjedila trojica dječaka, sedam, osam godina, po mojoj procjeni, i pas je došao iz smjera Nazorove škole u popriličnom trku. U početku je krenuo na mene, za mnom i mojom loptom i već tada me pokušao ugristi, ali sam mu se izmakao no ostao je trag na sportskim hlačicama na bedru, a zatim je krenuo na njih. Dvojica su se uspjela izvući i pobjeći u drugom smjeru, a mali Roko je dotrčao na travnato nogometno igralište i tamo ga je pas sustigao i srušio. Shvatio sam da je vrag odnio šalu i da trebam intervenirati, mali je bio vrlo uspaničen što je i logično s obzirom na to da je pas bio njemački ovčar ili belgijski ovčar, mješanac ili nešto tako.. dakle, samim time malo veći pas, zasigurno teži od njega”, prisjeća se Vjeko koji je s loptom pokušao otjerati nasrtljivog psa.

  „S loptom sam u punom sprintu došao na travnato igralište, pogodio sam psa srećom loptom iz daleka i malo ga ošamutio da uspijem pridići malog Roka, a onda je pas, dok sam ja pridizao Roka koji je bio u strahu i šoku, mene ugrizao dva puta za desno bedro, ali sam ga uspio zviznuti nekoliko puta po njušci i onda je pokušao oko mene nasrtati na dječaka. Tada je krenuo za loptom i onda se pojavio i vlasnik koji nije bio do tada u vidokrugu. Kada sam ga čuo bio je udaljen minimalno pedeset, šezdeset metara da bi zatim došao s nekom, u trenutku nisam mogao najbolje vidjeti, meni se učinila kao neka plastična sajla, znači nešto potpuno neprimjereno za vođenje psa te težine i te pasmine”, prepričava nedjeljni događaj Vjeko.

  Kaže da pas koji ih je napao nije imao ni ogrlicu ni brnjicu, a vlasnik je tvrdio da mu se pas otrgnuo s povodca.

  „On ga je očito pustio iz daljine i posve je neprimjereno da pas te stature luta tu gdje je škola traje, gdje je u blizini i igralište za djecu manjeg uzrasta i općenito potpuno nesigurno i potpuno nedopustivo”, kaže Vjeko.

  O nedjeljnom napadu psa na igralištu Nazorove škole odmah je obaviještena i policija, a pozvao ih je roditelj koji je bio s djecom na ljuljačkama. Policija je obavijestila roditelje napadnutog dječaka kojega je otac odvezao na Hitnu, a majka je ostala raspitati se o vlasniku psa, prepričava Vijeko.

  „Vlasnik je, kada je shvatio da je situacija malo ozbiljnija, odmah umakao nazad prema školi, srećom policiji je rečeno tko je, uspjeli smo saznati njegov identitet na vrijeme i policiju obavijestili o tome”, kaže Vjeko dodajući da mu je majka napadnutog dječaka zahvalila.

  „Zanima me samo kako je Roko i nadam se da se neće bojati pasa ostatak života i da će se ova situacija riješiti da se zapravo nitko u Đakovu neće morati bojati pasa bilo lutalica, bilo pasa neodgovornih vlasnika”, zaključio je svoje prisjećanje na nedjeljni događaj na igralištu Nazorove Škole Vjeko Bašić.

  Tragovi ugriza psa nakon nedjeljnog napada, osim na tijelu dvadeset dvogodišnjeg studenta kemije Vjeke Bašića, vidljivi su još uvijek i na stomaku i ruci osmogodišnjeg Roka, upozorila nas je jučer njegova majka Josipa Ostajmer.

  „Moga je sina spasio dečko koji je igrao košarku”, kaže zahvalna i zabrinuta majka koja je i ranije upozoravala na pse lutalice i na napade pasa na djecu.

  Ova posljednja dva napada u samo tri dana, i to na dvije različite lokacije u gradu, ponovno aktualiziraju temu držanja kućnih ljubimaca i odnosa vlasnika prema tim životinjama, ali i djelovanja nadležnih službi.

  Foto: RĐ/V.B.

   

  1 komentar

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog