Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Pas napao dječaka na dječjem igralištu, spasili ga susjedi

  Šokantan prizor napada psa na dječaka dogodio se oko 12:30 sati na dječjem igralištu kod trafostanice u Preradovićevoj ulici, tvrde svjedoci ovog događaja.

  Napadu su svjedočili Mira i Ćiko Šimić koji je uspio dječaka otrgnuti od psa.

  „Izlazila sam polako iz automobila, djecu sam registrirala, dva dječaka su sjedila i pričala na igralištu i u trenu, još dok sam izlazila vidjela sam velikog psa iza Hajdinove kuće kako proviruje, krenuo je prema gore, ali kada je došao do trafostanice zaletio se na djecu. Djeca nisu ni vidjela psa koji im je s leđa došao .., ja sam u tom trenu dobila snagu, počela sam vrištati, zvati muža, Ćiro dolazi pas ubi dijete…., pas je dječaka vrtio…, da ste vi to vidjeli, svi okolo su vrištali, a nitko …, to je užas jedan bio, jako ga je ugrizao, do kosti, .. muž je izjurio i mojom štakom je pokušao udariti psa…”, prisjeća se šokirana Mira Šimić.

  Borba s psom koji je dječaka vukao za nogu  po zemlji potrajala je nekoliko minuta, kaže njezin suprug Ćiko Šimić.

  „Ja sam išao prema njima, htio sam uplašiti psa, vikao marš, … marš…, ali pas je gledao mene, a držao malog….nije puštao dječaka… Kad sam došao bliže sa štakom onda je u tom momentu odstupio, mali je se podigao, a pas je stao gledajući da krene na mene.., Mali se u međuvremenu sakrio , a pas je čekao još neko vrijeme i povukao se…”, prepričava svoju borbu s psom Ćiko Šimić.

  Prizor je šokirao i Vesnu Puhanić koja je, kako kaže, u kući čula dreku i viku.

  „Izletim van, otvorim vrata i kažem djeci da pobjegnu kod mene unutra, jer se pas vraćao i bilo nas je straha da će opet napasti i dijete zgrabiti. Bilo je to strašno…., ja sam došla kada je bilo to mahanje i evo još sam u šoku, susjedi sa suprotne strane ulice su došli s lopatama, motikama da bi branili dijete, strašno, ja se još uvijek tresem…, kada sam izišla van iz kuće vidim kako pas vuče dijete po ledini…”, kaže šokirana Vesna.

  Napad psa potvrdila nam je i policija.

  „PU može potvrditi da je u Đakovu došlo do napada psa na dječaka, u trenutku napada cestom je prolazila policijska patrola u kojoj je bio načelnik Velibor Vojnović koja je zajedno s građanima otjerala psa, dječak je prevezen policijskim automobilom na hitni prijem u Đakovu.Događaju je bio prisutan i komunalni redar koji će zajedno s Veterinarskom stanicom Beli Manastir, s kojom imaju sklopljen ugovor, uloviti tog psa i provjerit vlasništvo, je li pas čipiran ili nije i sve ono što slijedi. Što se tiče ozljeda dječaka tu ne možemo ništa reći, on je još na medicinskoj obradi i po završetku obrade ćemo dati više informacija”, izjavo je glasnogovornik Zoran Kon.

  No, kako doznajemo od Josipe Ostajmer, također iz Preradovićeve ulice, ovaj današnji napad nije bio jedini. Naime, njezina je sina na igralištu Osnovne škole Vladimir Nazor u nedjelju poslije podne također napao pas zbog čega je dijete završilo na hitnoj, a ožiljci su vidljivi na stomaku i ruci dječaka.

   

  Foto: Radio Đakovo i ustupljene fotografije

  1 komentar

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog