Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Mons. Bože Radoš imenovan biskupom varaždinskim

  Monsinjor Bože Radoš, svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije i rektor Papinskog hrvatskog zavoda svetog Jeronima u Rimu imenovani je biskup varaždinski. Objavio je to đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić u podne na izvanrednoj konferenciji za novinare.

  Osobita mi je čast i radost što na temelju službene obavijesti iz Apostolske nuncijature u RH mogu priopćiti lijepu i radosnu vijest za našu Đakovačko-osječku nadbiskupiju, za Varaždinsku biskupiju i Crkvu u Republici Hrvatskoj da je papa Franjo danas imenovao svećenika našega prezbiterija i člana našega Prvostolnoga kaptola sv. Petra u Đakovu te rektora Papinskog hrvatskog zavoda svetog Jeronima u Rimu prečasnoga gospodina Božu Radoša biskupom varaždinskim”, objavio je nadbskup Hranić.

  Novoimenovani biskup varaždinski Bože Radoš nije bio danas u Đakovu, a dolazi na čelo biskupije koja je ustanovljena prije 22 godine i njezin je treći biskup, kazao je nadbiskup Hranić.

  Naša je radost i zahvalnost Bogu tim veća što smo mi kao biskupija puno puta dosada kroz svoju povijest primali svoje biskupe koji su nam dolazili iz drugih biskupija. Danas nam je Gospodin darovao milost i radost da naša Nadbiskupija može iz svoga klera dati biskupa drugoj biskupiji. Čast je to za našu nadbiskupiju i priznanje čitavom našem prezbiteriju”, konstatirao je nadbiskup Hranić.

  Monsinjor Bože Radoš rođen je u Crvenicima 5. runa 19964. godine u Mostarsko-duvanjskoj biskupiji, odrastao je u Kuševcu, a 29. lipnja 1990. zaređen je za svećenika. Magistrirao je u Rimu 1994. godine, imenovan je kanonikom Kaptola svetog Petra u Đakovu 2010. godine, a 28. travnja 2016. imenovan je rektorom Papinskog hrvatskog zavoda svetog Jeronima u Rimu.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog