Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Misu bdijenja u Dragotinu predvodio mons. Bože Radoš, imenovani biskup varaždinski

  Već tradicionalno, uoči i na sam blagdan Velike Gospe, odnosno svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo brojni vjernici hodočaste u marijanska svetišta.

  Tako je bilo sinoć i u Dragotinu gdje je u svetište Gospe Žalosne, uz pomoćnog biskupa monsinjora Ivana Ćurića, koji je okupljenima uputio prigodnu homiliju, domaćeg župnika velečasnog Ivana Stipića te bivšeg župnika ove župe velečasnog Dejana Henčića, misu bdijenja u 22 sata i procesiju sa svijećama predvodio monsinjor Bože Radoš, imenovani biskup varaždinski, objavio je Nadbiskupijski tiskovni ured.

  Kad dolazimo našoj Nebeskoj Majci, osjećamo se kao da dolazimo svojoj kući. Mogu reći da se i ja u ovom svetištu osjećam kao kod kuće. Kroz 19 godina dolazio sam ovdje zajedno s bogoslovima Bogu zahvaliti što naše sjemenište nije zatvoreno. Marija je ona koja uvijek otvara vrata Bogu. Sve što je u našem životu dobro, ona čuva otvorenim za Boga”, poručio je vjernicima na kraju mise novoimenovani varaždinski biskup.

  Hodočasnički program u Dragotinu nastavlja se i danas. U 10 sati je  pokorničko bogoslužje, a misna misna slavlja su u 11 i 19 sati.

   

  U Aljmašu, najpoznatijem slavonskom svetištu, središnje misno slavlje predvodi đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić.

  .

  Foto: NTU

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog