Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Ljudima treba nešto više”

  Dragotin se priprema se za prihvat hodočasnika koji će i ove godine u velikom broju pohoditi to marijansko svetište.

  Na Veliku Gospu u Dragotin redovito hodočasti veliki broj vjernika, teško je govoriti o nekakvim brojevima jer to varira, ali već je poznato kod našeg naroda i kod naših vjernika da se uvijek rado utječu Gospi, našoj nebeskoj majci. Uvijek traže nekakvu utjehu u tome i onda je lijepo eto i okupit se na zajedničko slavlje, okupit se i dat slavu Bogu jer to je ono što zapravo nas i drži nekako u našoj vjeri, uvijek to nekakvo zajedništvo i to ne samo u Dragotinu nego i u mnogim svetištima gdje se ljudi redovito okupljaju i traže nešto više. Traže nekakve utjehe i u ovim teškim vremenima gdje je i kriza malo kod nas pa i to iseljavanje i sve ostalo i jednostavno je ljudima potrebno nešto što bi ih malo više privuklo Bogu, što bi im dalo nekakvu nadu i utjehu pa vjerujem da je to još jedan od razloga zašto se dolaze utjecati našoj nebeskoj majci”, objašnjava velečasni Stipić, upravitelj dragotinskog svetišta.

  Već tradicionalno, uoči blagdana velike Gospe održava se trodnevna priprava koja, kako doznajemo od velečanog Ivana Stipića, župnika trnavačkog, počinje u nedjelju 11. kolovoza misnim slavljem u 18 sati. Misa će se održati i u ponedjeljak i utorak u isto vrijeme, a uoči Velike Gospe, u srijedu 14. kolovoza program počinje u 17 sati marijanskom pobožnosti. U 17:30 je svečano iznošenje slike, a u 18 sati je pokorničko bogoslužje i pobožnost križnog pura. Misna slavlja su u 20 i 22 sata, a u 23 sata je procesija sa svijećama.

  Na sam blagdan Velike Gospe u četvrtak, 15. kolovoza, prigoda za ispovijed s pokorničkim bogoslužjem je u 7 sati, misna slavlja su u 9, 11 i 19 sati, a u 10 sati je pokorničko bogoslužje.

  Ni ove godine hodočasnike u Dragotinu neće dočekati u potpunosti obnovljena crkva.

  Crkva polako napreduje, obnova još nije završena, očekujemo to u roku od dvije godine. Mi očekujemo, a hoće li se to ostvariti to je sad pitanje. Oni veći radovi su riješeni, još nešto je ostalo sitno, a to sitno je i ovdje već dosta novaca pa je to onda samo pitanje vremena kada će to biti gotovo”, kaže velečasni Stipić navodeći da je u obnovu dragotinske crkve utrošeno oko 900 tisuća kuna u ono što je on radio.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Blog