Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima

  Danas se obilježava Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima.

  Tim povodom u izjavi prvog potpredsjednika Europske komisije Fransa Timmermansa ističe se da „ Svakog 23. kolovoza odajemo počast milijunima žrtava svih totalitarnih režima. Na današnji je dan 1939. potpisivanjem sporazuma Molotov-Ribbentrop između Sovjetskog Saveza i nacističke Njemačke počelo mračno poglavlje europske povijesti u kojem građani nisu smjeli odlučivati niti su mogli utjecati na političke odluke. Bila je to Europa u kojoj se o slobodi i demokraciji moglo tek sanjati”, ističe se u izjavi prvog potpredsjednika Europske komisije Fransa Timmermansa u kojoj se podsjeća da se ove godine obilježava i 30 godina od 1989. kada su građani istočne i srednje Europe ustali protiv Željezne zavjese i ubrzali joj pad te svojom u hrabrošću vratili slobodu i demokraciju cijeloj Europi.

  U povodu Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima Hrvatski obredni zdrug Jazovka, krilo Đakovo, i Hrvatsko društvo političkih zatvorenika Osječko-baranjske županije organiziraju u 9 sati kod spomenika žrtvama komunizma Đakova i Đakovštine komemoraciju.

  U 10 sati na logoraškom groblju u Krndiji molitvu za žrtve tamošnjeg logora za Nijemce organizira Zemaljska udruga Podunavskih Švaba.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog