Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovčanin Ivan Bertok napisao putopis 10 000 milja Amerikom: “Možda bude i kiflica”


  Poštovani prijatelji, poznanici, pratitelji! Sve vas srdačno pozivam na promociju moje prve knjige “10 000 milja Amerikom” koja će se održati u rock baru “King” u Đakovu 20. rujna 2019. s početkom u 20:00. Očekivani završetak događaja je u 21:15. Dođi i ti, možda bude kiflica. Tako je naš sugrađanin Ivan Bertok, magistar edukacije fizike i informatike te član kluba pisaca „Tinta“, pozvao ljude na promociju svoje prve knjige.

  -Na pisanje knjige poticali su me prijatelji koji su mi to predložili nekoliko puta, a konačnu odluku sam donio jednoga dana u Americi kada nisam imao što pametnije za raditi. Inspirirala me je moja jedinstvena i nevjerojatna životna priča koju sam na najbolji mogući način pokušao prenijeti na papir. U najkraćim crtama bih rekao da je knjiga o avanturi, putovanju i ljubavi. Sastoji se od više kratkih i specifičnih događaja koje sam doživio na sjevernoameričkom kontinentu, opisane su neke razlike u načinu života Amerikanaca i Balkanaca, a najduže poglavlje se radi o 10 000 milja (16 000 kilometara) dugačkom putovanju u SAD-u tijekom kojega sam posjetio čak 19 država, rekao je Ivan.

  Knjiga ima oko 200 stranica, međutim na njih 85 su isključivo fotografije. Kako ističe Ivan, namijenjena je svakom koga zanima putovanje, avantura, istinita priča i svima onima kojima treba malo poticaja da „pomaknu dupe“ i naprave nešto što su oduvijek željeli. Također, u knjizi se mogu pronaći i korisni savjeti za putovanja.

  -Jednog dana, u poznim studentskim danima, čuo sam za program “Work and Travel“. Taj program omogućuje studentima odlazak u SAD na četiri mjeseca. Tri mjeseca predviđena su za rad, a jedan mjesec za sve koje žele ostati i potrošiti zarađeni novac. Ja sam bio dvije godine za redom. Prvi put  četiri mjeseca, a drugi put osam mjeseci jer sam napravio zahtjev za produljenjem vize (da, i to se može). Uz SAD me vežu jedne od najljepših uspomena u životu i dobri prijatelji koje sam ondje stekao unazad dvije godine, Ivan je objasnio kako se našao u Sjedinjenim Američkim Državama koje su ga motivirale za pisanje knjige.

  Što se tiče planova, ovaj Đakovčanin krajem godine planira otputovati na jug Afrike, a o putopisu o Slavoniji još nije razmišljao, međutim, ni to ne odbacuje kao opciju.

  -Čovjek odrastanjem gubi slobodu i neodgovornost koju je imao dok je bio dijete. Slika predstavlja jednog velikog dječaka koji se bori da ne odraste do kraja i koji pokušava u ovom životu prepunom maski sačuvati ono što je ponekad najteže – golu istinu. Svog istinskog “ja” čovjek lakše može pronaći u prirodi. Tamo nas nije strah skinuti sve maske jer nema nikoga da nam sudi. Isto tako, slika je oličenje teksta koji se nalazi u knjizi. Jesam li ja na fotki?! To ćete procijeniti sami, za kraj je komentirao korice svog putopisa.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog