Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • 10. Dani Luke Botića

  Predstavljanjem III. Zbornika Dana Luke Botića – Luka Botić, dobitnik prve hrvatske književne nagrade – 165 godina od prvog krhvatkog književnog natječaja i prve hrvatske nagrade u časopisu Neven,  večeras u rock klubu King u 19 sati počinje đakovački dio programa 10-ih dana Luke Botića – kulturne manifestacije čiji organizatori su Đakovački kulturni krug i Udruga Opor-Botići.

  Večeras je predviđeno i predstavljanje zbirke pjesama Đure Pavičića, knjige pjesama Stjepana Dujmovića i knjige „Rock u Vinkovcima” Želimira Žileta Ivkovića.

  Sudionici manifestacije sutra će u 10 sati položiti vijenac na spomenik Luki Botiću na Gradskom groblju, a program se potom nastavlja u Spomen-muzeju biskupa Strossmayera predstavljanjem nekoliko književnih izdanja iz Bosne i Hercegovine, Mađarske i Austrije.

  Program će završiti u Gorjanima predstavljanjem knjige Ljerke Živković „Gorjanski bećarci” i knjige „Tradicijska baština, identitet i migracije bačkih Hrvata Šokaca” te prezentacijom narodnog običaja Slavonske kraljice – ljelje.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog