Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Članovi KUD-a Tena nastavljaju američku turneju

  Nakon uspješno odrađenog festivala „Magic Valley Folks Fest“ u Burleyu, Idaho, članovi KUD-a „Tena“ uputili su na drugi festival tijekom svoje američke turneje, i to u grad Springville. Podsjetimo, 39 članova „Tene“ krenulo je 19. srpnja na svoju veliku američku turneju tijekom koje sudjeluju na dva velika svjetska festivala, te gostuju kod Hrvata u Chicagu i Milwaukeeu.

  Uz mlade Hrvate, na festivalu u Idahu sudjelovale su i grupe iz Nizozemske, Poljske, Rusije, Tajvana i Meksika, te domaće američke skupine, a uz gala koncerte i druženja sudjelovali su i u edukativnim radionicama tijekom kojih su prezentirali bogato kulturno naslijeđe svoje domovine kao i turističku ponudu Hrvatske. Članovi su bili smješteni po kućama, u ugostiteljske obitelji, što je bila još jedna mogućnost da se pobliže upoznaju sa Amerikom i američkim načinom života. 

  Slijedeće odredište „Teni“ je festival „Springville World Folkfest“ koji počinje danas potrajat će sve do subote, 03. kolovoza. 

  Nakon slobodne nedjelje, slijedi im let 05. kolovoza do Chicaga te gostovanje kod američkih Hrvata. U međuvremenu će posjetiti i Milwaukee gdje će održati nekoliko koncerata, a pretposljednjeg dana boravka u SAD-u, 11. kolovoza, pjevat će i svetu misu u crkvi u Chicagu. 

  Povratak članove „Tene“ je 12. kolovoza preko Denvera, Amsterdama i Budimpešte, a dolazak u Đakovo očekuje se 13. kolovoza u večernjim satima. 

   

  Tekst i foto: KUD Tena

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog