Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Za energetsku obnovu višestambenih zgrada 20 milijuna kuna

  Osječko-baranjska županija provodi projekt “Kreditiranje energetske obnove višestambenih zgrada” kojim je predviđen kreditni potencijal u iznosu od 20 milijuna kuna koji će plasirati poslovne banke iz svojih vlastitih sredstava s kamatnom stopom do 5% za cijelo vrijeme trajanja kredita, na rok otplate do deset godina te rok iskorištenja kredita do 12 mjeseci od dana sklapanja ugovora o kreditu. Najniži iznos kredita je 20.000 kuna, a najviši iznos kredita je 2 milijuna.

  Povjerenstvo za provedbu projekta “Kreditiranje energetske obnove višestambenih zgrada” do kraja svibnja 2019. godine pozitivno je ocijenilo 61 kreditni zahtjev, svi su u realizaciji. Ukupan iznos za odobrenih 61 kredit iznosi 19,5 milijuna kuna, a iznos koji Osječko-baranjska županija treba izdvojiti tijekom narednih 10 godina za subvenciju kamate iznosi nešto više od dva milijuna kuna, dok će gradovi uključeni u ovaj projekt izdvojiti iznos od 957 tisuća kuna.

  Putem ovog programa građani su mogli obnoviti vanjsku ovojnicu, krovište, vanjsku stolariju, postaviti energetski učinkovitu unutarnju rasvjetu, ali i obnoviti unutarnje dijelove zgrade i postaviti dizalo u zgradama u kojima ga nema ili obnoviti dotrajalo.

  Na području grada Osijeka odobreno je 49 kredita, na području Đakova 7, na području Belišća i Našica po 2 kredita te na području Belog Manastira jedan kredit.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog