Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Preporuke za zaštitu od vrućine

  Porast temperature u ljetnom razdoblju izravno utječe na zdravstveno stanje milijuna ljudi, a u Europi je zabilježena i veća stopa smrtnosti uslijed velikih vrućina. Potaknuta tim negativnim trendovima radna skupina Ministarstva zdravstva izradila je Protokol o postupanju i preporuke za zaštitu od vrućina koje je objavio Hrvatski zavod za hitnu medicinu.

  Protokol uključuje potrebne postupke za pripravnost i djelovanje na nacionalnoj i lokalnoj razini u slučaju opasnosti od toplinskog vala, kao i preporuke za smanjenje rizika za pojedince te u institucionalnim uvjetima. Njime se, također, utvrđuju obveze pojedinih sudionika nakon prognoze toplinskog vala te savjeti kako reagirati i ponašati se tijekom vala velikih vrućina.

  U preporukama se ističe da treba izbjegavati vrućine i boravak na otvorenom od 10 do 17 sati, fizičke napore, a sobnu temperatura treba držati ispod 32 Celzijeva stupnja danju postavljanjem zastora ili mokrih ručnika i ispod 24 stupnja noću. Posebno treba voditi računa o djeci te starima i nemoćnima. Potrebno je piti dosta tekućine, izbjegavati gazirana pića i alkohol,  jesti manje začinjenu hranu …

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog