Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Đakovačka publika željna ovakvih događaja”

  I sinoćnji koncert Zagrebačke filharmonije u đakovačkoj katedrali privukao je veliki broj ljubitelja klasične glazbe.

  Na programu je bio Bersa (Capriccio.Scherzo, op. 25c), Koncert za violončelo i orkestar u a-molu Roberta Schumanna (Smiljan Mrčela, violončelo) i 4. simfonija u B-duru Ludwiga van Beethovena, a Zagrebačkom filharmonijom ravnao je mladi dirigent Veton Marevci kojemu je to bio prvi nastup u Đakovu, odnosno u katedrali.

  „To je nevjerojatno legendarno zdanje, dobro je bilo da smo imali probu da se malo priviknem jer je to crkva s najvećim odjekom u Hrvatskoj, skoro 8 sekundi i onda malo treba vremena da se prilagodimo, ali mislim da je koncert bio jako, jako uspješan. Sva sreća kada se crkva napuni ljudima onda je taj odjek upola manji i ono što vam je bio veliki problem na probi sada je nikakav zato što ste sretni da jednostavno nije tako veliki odjek, ali generalno, možda malo prilagoditi tempo, možda malo usporiti, malo više se slušati i gledati, paziti i to je rješenje”, sublimirao je svoje dojmove nakon prvog dirigiranja u đakovačkoj katedrali dirigent Veton Marevci.

  „Đakovačka publika je jako dobra, imao sam osjećaj da nije željela pauzu koju smo imali i da je gladna i željna ovakvih događaja”, dodao je Marevci.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog