Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Život je uvijek jači od smrti” – poruka likovne kolonije Srebrenica 2018.

  Ljubitelji likovne umjetnosti od danas mogu u Spomen-muzeju biskupa Josipa Jurja Strossmayera razgledati tridesetak slika s Treće međunarodne likovne kolonije Srebrenica 2018. godine.

  Uz Đakovčane, otvorenju izložbe bili su nazočni i župljani Župe Presvetog Srca Isusova Zvornik – Srebrenica čiji župnik fra Joso Oršolić je i utemeljitelj kolonije.

  Zajedno s fra Nikolom Bošnjakom došao sam na ideju da gradimo jedan franjevački Međunarodni centar za dijalog, mir i pomirenje, a u okviru centra, koji je još uvijek duhovnog karaktera, važno mjesto zauzima i međunarodna likovna kolonija koju smo započeli 2016. godine. Želimo okupiti umjetnike iz Hrvatske, BiH, Srbije, zapadnih zemalja; Austrije, Njemačke, Italije, da svojim djelima, stvarajući u Srebrenici i u vlastitim ateljeima, zajedno s nama pokažemo da ipak je puno bolje govoriti o životu, miru i pomirenju i da svi zajedno možemo, uz ljubav božju, kako je to govorio sveti Franjo, graditi mir i dobro. To je naša franjevačka karizma, a kao franjevci želimo građanima Srebrenice, Zvornika, Bratunca, srednjeg Podrinja, ali i cijelom svijetu kazati da je život uvijek jači od smrti…”, kazao je na otvorenju izložbe utemeljitelj kolonije fra Joso Oršolić.

  Ovom kolonijom, ovom izložbom, zajedno s našim umjetnicima i svim ljudima dobre volje, evo i ovdje u Đakovu želimo pokazati da možemo nadvladati svako stradanje i svaku smrt”, poručio je fra Oršolić.

  Na otvorenju su govorili i ravnatelj Spomen-muzeja velečasni Tadija Crnjak, Mirko Ćurić i dogradonačelnik Robert Francem.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog