Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Za poticanje poduzetništva OBŽ osigurala 8,6 mil. kuna

  Povodom objavljivanja šest javnih poziva za poticanje razvoja poduzetništva u 2019. godini, župan Ivan Anušić i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić-Milardović održali su konferenciju za medije na kojoj su istaknuli da je za provedbu ovih poziva u proračunu planirano 2,15 milijuna kuna. Najveći dio,1,5 milijun kuna, namijenjen je za potpore za pokretanje, razvoj i unapređenje poslovanja, a rebalansom proračuna osigurano je dodatnih milijun kuna.

  Za projekte poticanja poduzetništva u Proračunu Osječko-baranjske županije za 2019. godinu osigurano je ukupno 8,6 milijuna kuna, od čega je za projekt „Pokretanje, razvoj i unapređenje poslovanja” namijenjeno 2,5 milijuna kuna. Osječko-baranjska županija na taj način nastoji aktivno pridonijeti stvaranju pretpostavki i stimulativnog okruženja za razvoj poduzetništva, što provodi kroz 11 programskih aktivnosti 30-ak projekata poticanja poduzetništva.

  – U zadnje dvije godine potpore za poticanje gospodarstva povećali smo gotovo dvostruko. To pokazuje jasan smjer u komu ide Osječko-baranjska županija, a već se osjeti kroz realizaciju projekata na terenu, povećanje broja zaposlenih i obrta te građana koji žele ovdje ostati i graditi svoju budućnost kroz obrtništvo i poduzetništvo. Naravno, to nije konačno jer ćemo i dalje raditi te tražiti modele kako još jače i kvalitetnije poticati poduzetništvo na području naše županije – kazao je župan Ivan Anušić. Dodao je kako je u zadnjih godinu dana broj poslovnih subjekata na području županije povećan za 400.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog