Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vinković: „Gradska vlast ima isključivo jedan cilj – zatvoriti i ugasiti Radio Đakovo”

  Predsjednik Kluba vijećnika liste Srcem za Đakovo Zoran Vinković održao je konferenciju za novinare kojom je, kako je rekao, želio dati podršku Radio Đakovu, jednom od najstarijih medija u Slavoniji, ali i općenito neovisnosti medija u Hrvatskoj.

  Ovdje sam ispred Radio Đakova, jednog od najstarijih medija u Slavoniji, sasvim sigurno najstarijem mediju ovdje u Đakovu i Đakovštini, koji svih ovih godina od osnutka ima veliku obavezu, ali i dužnost izvještavati građanke i građane Đakova i Đakovštine, pa i šire, o svim događanjima u gradu vezano od sporta, kulture, politike. U ovim, ja bih rekao, presudnim danima došao sam ovdje pred Radio Đakovo dati i podršku opstanku ovoga medija, ali i podršku nezavisnosti svih medija ovdje u Đakovu i Đakovštini, ali i Hrvatskoj – s obzirom da ova nova gradska vlast ima isključivo jedan jedini cilj – zatvoriti i ugasiti Radio Đakovo. I to je jedina namjera gradske vlasti, a to se očituje i u ponašanju samog gradonačelnika koji se ne odaziva na skupštine Radio Đakova, koji ne šalje čak ni po zakonu, dakle, mogućeg predstavnika Grada Đakova”, konstatirao je Vinković.

  Naglasio je da je Grad i suvlasnik Radio Đakova pa mu je tim čudniji odnos aktualne gradske vlasti prema gradskoj imovini.

  Istovremeno, u nedostatku svih mogućih projekata ovdje u gradu Đakovu, od onih za mlade obitelji koje se iseljavaju, vrši se pritisak na medije, ali isto tako i na zaposlenike Radio Đakova. To je nedopustivo, to se, u svakom slučaju, ne smije i ne treba događati ne samo u gradu Đakovu nego i u čitavoj Hrvatskoj. Podsjetit ću da je Hrvatska članica EU i da s ovim događanjima treba upoznati i Vladu RH, ali isto tako i Europski parlament jer ovdje se definitivno vrši pritisak na jedan nezavisni, prije svega, đakovački medij. Ja se nadam da će i građani dati podršku opstanku Radio Đakova, a ovo što se sada dešava s Radio Đakovom i ovaj nezajažljivi napad na nezavisnost medija od strane ove gradske vlasti na čelu s HDZ-om, smatram da se može desiti i drugim medijima koji djeluju na području grada Đakova, osim takozvanog „Đakovačkog lista” koji je bilten gradske vlasti i gradonačelnika i HDZ-a gdje doista taj list nema veze s nikakvim novinarstvom i s nikakvim medijima nego se radi o jednom ekonomsko-propagandnom programu”, zaključio je Vinković.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog