Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Tomašić i Kolakušić iznenađenje EU izbora

  Suprotno predizbornim anketama, jučerašnji izbori za EU parlament ipak su donijeli iznenađenje. Naime, najavljivana uvjerljiva pobjeda HDZ-a pretvorila se po broju osvojenih mandata u izjednačenu borbu sa SDP-om, a iznenađenje je i Ruža Tomašić i Mislav Kolakušić.

  HDZ je osvojio 4 mjesta u EU parlamentu, isto toliko i SDP, a po jedan mandat osvojila je Ruža Tomašić, Mislav Kolakušić, Živi zid i Amsterdamska koalicija.

  U postocima, za HDZ je glasovalo 22,72 posto birača, za SDP 18,71, za Ružu Tomašić 8,52, za Mislava Kolakušića 7,89, za Živi zid 5,66 i za Amsterdamsku koaliciju 5,19 posto birača.

  Đakovčani su najviše glasova dali HDZ-u 22,28 posto, potom Ruži Tomašić koja je osvojila 14,81 posto glasova, SDP 14,58, Mislav Kolakušić 10,66, Živi zid 8,65, a više od pet posto glasova u Đakovu su dobili i Most sa 5,60, Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović 5,56 te Marijana Petir 5,06 posto, dok je HNS dobio 2,82, a Amsterdamska koalicija 2,50 posto glasova.

   

  Jučer se na području grada Đakova glasalo i za vijeća mjesnih odbora. Službeni rezultati, kako je najavljeno sinoć, bit će objavljeni danas.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Blog