Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Simpozij o gospodarstvu istočne Hrvatske

  U organizaciji Ekonomskog fakulteta u Osijeku jučer je počeo  dvodnevni 8. Međunarodni znanstveni simpozij “Gospodarstvo istočne Hrvatske – vizija i razvoj”, čiji su suorganizatori Univerzitet u Tuzli, Ekonomski fakultet u Tuzli, HAZU Zavod za znanstveni i umjetnički rad u Osijeku i Ekonomski fakultet u Ljubljani.

  Uvodno predavanje održao je prof. dr. sc. Vlado Dimovski s Ekonomskog fakulteta u Ljubljani, a sudionike skupa na svečanom otvaranju pozdravili su dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku prof. dr. sc. Boris Crnković, rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera prof. dr. sc. Vlado Gubarac, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić te pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Dragan Jelić.

  Na simpoziju sudjeluje 240 znanstvenika i stručnjaka koji se bave razvojem gospodarstva i društva, i to iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Slovačke, Mađarske, Poljske, Irske i Bugarske. Riječ je uglavnom o mladim znanstvenicima i stručnjacima koji će kroz 104 rada razvrstanih u 13 tematskih područja iznijeti svoja viđenja razvoja gospodarstva s primjerima iz prakse, ali i teoretskim postavkama temeljenim na znanstvenim istraživanjima i dobivenim rezultatima.

  Na otvaranju skupa župan Ivan Anušić se, između ostalog, osvrnuo na provođenje Projekta Slavonija, Baranja i Srijem. – Zadovoljan sam tijekom Projekta, uostalom alokaciju sredstava u 2,5 godine povećali smo s 19 na 64 posto, a na području Osječko-baranjske županije priprema se i realizira zaista puno konkretnih projekata. Najveći projekti su Klinički bolnički centar Osijek, Gospodarski centar, Regionalni distribucijski centar za voće i povrće, Regionalni centar za gospodarenje otpadom, 14 sustava za navodnjavanje, obnova osječke Tvrđe, sveučilišna knjižnica, znanstveno-istraživačkog centra u Kampusu, smještajni kapaciteti za studente te drugi značajni projekti – rekao je župan.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog