Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Radovi na prenamjeni rodilišta pri kraju

  U sklopu projekta „Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Osječko-baranjske županije“ koji je financiran iz fondova EU, a čija ukupna vrijednost je 23 milijuna kuna, u tijeku je isporuka kardiološko-pulmološke opreme i ultrazvuka za svih šest domova zdravlja odnosno liječnike opće i specijalističke medicine te koncesionare koji djeluju na području tih domova zdravlja.

  Projekt „Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Osječko-baranjske županije“ traje od 1. prosinca 2017. godine do 1. lipnja 2020. godine, a u tom razdoblju puno je aktivnosti kojima je cilj omogućiti kvalitetniju i dostupniju primarnu zdravstvenu zaštitu u svim ambulantama i domovima zdravlja na području županije.

  Ukupna vrijednost opremanja domova zdravlja u ovom projektu iznosi više od 13 milijuna kuna, a preostalih 7 milijuna kuna odnosi se na opremu za fizikalnu terapiju, ginekologiju, pedijatriju, stomatologiju, opću medicinu te na sitnu medicinsku opremu. Istovremeno, kroz Projekt se obavljaju i infrastrukturni radovi u vrijednosti 8 milijuna kuna, s tim da su u tijeku radovi u vrijednosti 6 milijuna kuna, a za 2 milijuna kuna potrebno ih je ugovoriti. Tako se u Domu zdravlja Đakovo radi prenamjena rodilišta u ordinacije obiteljske medicine u vrijednosti 3,2 milijuna kuna, a radovi bi uskoro trebali biti završeni.

  Projekt „Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Osječko-baranjske županije“ usmjeren je poboljšanju pristupa kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti u udaljenijim područjima Osječko-baranjske županije čime će se smanjiti broj upućivanja pružatelja primarne zdravstvene zaštite u bolnice u tim područjima za najmanje 15 % u bolnice u Osijeku i Našicama. Također će se poboljšati uvjeti za potrebe pružatelja primarne zdravstvene zaštite u šest domova zdravlja; domovi zdravlja u Osijeku, Našicama, Đakovu, Donjem Miholjcu, Belom Manastiru i Valpovu, i kod koncesionara primarne zdravstvene zaštite s područja Osječko-baranjske županije putem ulaganja u opremu i infrastrukturna ulaganja.

  Ukupna vrijednost projekta „Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Osječko-baranjske županije“ je 23.899.295,09 kuna, a iznos bespovratnih sredstava koji financira Europska unija je 20.029.166,70 kuna (85 %), iznos sredstava koji financira Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini – Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU je 2.474.191,18 kuna, a ostatak od 1.395.937,21 kuna sufinancira Osječko-baranjska županija.

  Foto: Arhiva RĐ

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog