Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Kune” izložile svoje oružje i opremu

  U povodu obilježavanja 12. obljetnice ustrojavanja Tenkovske bojne „Kune“ Gardijske oklopno-mehanizirane brigade i Dana vojarne u Đakovu danas i sutra na velikom parkiralištu na Vijencu kardinala Alojzija Stepinca održava se taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme.

  Od 9 do 19 sati građani mogu razgledati naoružanje i opremu kojom raspolaže Tenkovska bojna „Kune”.

  Prvi put izlazimo u javnost sa svim oružjem i opremom, osobnom i zajedničkom koja je smještena u vojarni 3. Gardijske brigade u Đakovu. Izloženi su svi primjerci koji se koriste u redovnoj obuci i koji po materijalnom ustroju duže postrojbe koje su smještene u vojarni. Građani i građanke grada Đakova imaju slobodan pristup svim informacijama o vozilima, mogu ulaziti u vozila na mjesta vozača, ciljača, zapovjednika vozila i pitati posade sve taktičko-tehničke značajke svih vozila i svog osobnog naoružanja, a izložena su protuoklopna vozila, borbena vozila pješaštva, borbeni tenkovi M 84…. , izvidnička vozila., osobno naoružanje i oprema; od hrvatskog pištolja, hrvatske puške, hrvatskih snajpera pa sve do hrvatskih bacača granata, odnosno sve naoružanje i oprema hrvatske proizvodnje kojima su zaduženi djelatnici Hrvatske vojske”, objasnio je pukovnik Valentin Skroza, zapovjednik Vojarne Treće gardijske brigade Tenkovske bojne „Kune”.

  Osim izložbe naoružanja i opreme, sutra u 10 sati kod spomenika poginulim braniteljima održat će se komemoracija, u 10:30 misa u katedrali, 11:20 svečano postrojavanje, uručenje pohvala i nagrada najzaslužnijim pripadnicima, a potom i dvije metodno-pokazne vježbe; borba u urbanom okruženju i demonstracija borilačkih vještina, najavljuje pukovnik Skroza.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog