Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • KUD-u Tena certifikat “Izvrsnosti” CIOFF-a

  Članovi Kulturno-umjetničkog društva „Tena” sinoć su održali svoj 34. godišnji koncert pod nazivom „Djetelina s četiri lista” na kojemu su pjesmom, plesom i običajima proveli brojne posjetitelje od Slavonije do mora.

  I sinoć su članovi Tene pokazali da su daleko iznad kulturno-umjetničkog amaterizma te da svojim atraktivnim koreografijama, uigranošću i profesionalizmom mogu stati uz bok najpoznatijih folklornih ansambala na ovim prostorima.

  Umjetnički voditelj i koreograf dr. Enrih Merdić poigrao se s postojećim koreografijama društva i napravio mozaik program u kojemu su se koreografije ispreplitale, dajući tako u kratkim trominutnim sekvencama šarenu sliku bogatstva hrvatskog folklora. Prvi „list“, odnosno točka nosila je naziv „Iz srca Slavonije“ u kojoj su se tako našli elementi Teninih koreografija „Ljelje“, „Kumova Grana“ i „Kirbaj“. Druga točka nosila je naziv „Preko Drave“ gdje su se našli elementi Baranje, Podravine i Međimurja, treća točka zvala se „More, gore, more“ gdje su se pak nalazili plesovi iz Istre, Like i Linđo, dok je četvrta točka nosila naziv „Nije Zagreb, al’ tu negdje“, a u njoj su se našle koreografije Pokuplja, Posavine i Prigorja.

  Sinoćnji koncert rezultat je mukotrpnog rada svih članova KUD-a, istaknuo je gostujući u današnjoj emisiji Izravno Enrih Merdić, umjetnički voditelj KUD-a Tena.

  „Mukotrpno smo se pripremali za ovaj koncert i uložili smo jako puno truda i energije, ali isto tako i broja ljudi da se ovaj koncert pripremi. Posebno nam je drago čuti reakcije publike koja je bila jako zadovoljna s kvalitetom našeg koncerta, ali, s druge strane, naglasio bih da je sinoćnji koncert pratilo povjerenstvo koje je ocjenjivalo rad našeg društva u kontekstu dodjeljivanja certifikata „Izvrsnosti” u okviru CIOFF-a – Međunarodne organizacije folklornih festivala. Stručno povjerenstvo, dakle i struka je također potvrdila da je ovaj koncert bio vrlo visoke kvalitete i mi smo sinoćnjim koncertom dobili certifikat „Izvrnosti”, izjavio je Tenin umjetnički voditelj.

  Na sinoćnjem koncertu predstavljen je i novi CD.

  Foto: Silvija Butković/RĐ

  1 komentar

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog