Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Izgradnja Studentskog doma u Požegi dobro napreduje

  Unazad nešto više od godinu dana traje izgradnja nove zgrade Studentskog doma u Požegi, smještenog u Osječkoj ulici, a navedeni projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Projekt je prijavljen i odobren u sklopu ograničenog poziva na dostavu projektnih prijedloga „Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju“ pod oznakom KK.09.1.2.01.

  Nakon potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za ovaj Projekt u Vladi RH, sredinom listopada prošle godine položen je kamen temeljac za novu zgradu Studentskog doma. Predviđeno provođenje traje 36 mjeseci, točnije od 15. prosinca 2016. godine zaključno sa 15. prosincem ove godine.

  Veleučilište u Požegi na ovaj je način ostvarilo bespovratna sredstva od 32.638.129,43 kuna što je najviši mogući iznos sufinanciranja ukupno utvrđene vrijednosti prihvatljivih izdataka Projekta. Partner u provedbi je Studentski centar Požega, a izvršitelj poslova na izgradnji objekta je tvrtke „Presoflex gradnja“ iz Požege.

  Ukupna vrijednost Projekta iznosi 32.708.529,43 kune, ukupno prihvatljivi troškovi su 32.638.129,43 kune, a isto toliki je iznos bespovratnih sredstava što ponajbolje govori o uspješnosti predlagatelja. Gledajući općenito cilj navedenog Projekta je povećanje pristupa visokom obrazovanju, kao i doprinos povećanju uspjeha studiranja na području Požeško-slavonske županije.

  Očekivani ciljevi koji bi se trebali ostvariti provođenjem dodijeljenog Projekta su značajno smanjenje troškova studiranja u gradu Požegi kroz izgradnju studentskog smještaja, posebice za studente u nepovoljnom položaju, zatim unapređenje kvalitetu života studentske populacije u toj sredini, te jačanje prepoznatljivosti grada Požege kao poželjnog mjesta za studiranje, a na taj način osigurati će popunjenost kapaciteta Studentskog doma koji će u znatnoj mjeri podignuti razinu društvenog standarda studenata Veleučilišta u Požegi.

  Objekt budućeg Studentskog doma prvenstveno je namijenjen za smještaj, te poboljšanje uvjeta života i studiranja redovnih studenata Veleučilišta u Požegi, koji ne prebivaju u tome gradu i to s posebnim naglaskom na studente u nepovoljnom ekonomskom položaju.

  Kroz ovaj Projekt izgradit će se i opremiti studentski dom bruto površine 2.888,66 četvornih metara koji će u svom sastavu imati 110 kreveta u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa kupaonicama, od čega 62 kreveta za studente u nepovoljnom položaju, te dva kreveta za studente sa invaliditetom, zatim polivalentnu sportsku dvoranu, medijateku, opremljenu zajedničku učionicu, spremište za bicikle, čajnu kuhinju s blagovaonicom, samouslužnu praonicu rublja i opremljenu kuhinju sa restoranskim prostorom kapaciteta osamdeset osoba.

  -Izgradnjom Studentskog doma očekujemo porast atraktivnosti Veleučilišta u Požegi jer kroz ove godine vodimo brigu o poboljšanju studentskog standarda što bi se zasigurno trebalo odraziti na budućnost ove ustanove, a ovo Veleučilište očekuje znatna ekspanzija jer u razgovorima sa više ministarstava dogovaramo nove programe što znači da bi Požega dobila  nove studije – kazao nam je prof. dr. sc. Drago Šubarić, predsjednik Upravnog vijeća Veleučilišta.

  Gradilište novog Studentskog doma zajedno sa članovima Upravnog vijeća razgledao je i dekan Veleučilišta u Požegi prof. dr. sc. Borislav Miličević izrazivši zadovoljstvo onime što je do sada učinjeno. Inače članovi Upravnog vijeća kontinuirano prate izgradnju objekta čiji radovi napreduju u skladu sa očekivanom dinamikom tako da se očekuje da će novo zdanje prve korisnike primiti početkom iduće godine.

  Na gradilištu Studentskog doma u Požegi izvedena je cjelokupna armiranobetonska konstrukcija kao i sva zidana ispuna termo blokom. Dovršeni su radovi na izvedbi toplinske hidrofobne izolacije ravnog krova, preostala je izvedba zaštitnog betona toplinske hidrofobne izolacije krova. Na radilištu se započelo sa izvedbom elektro instalacija, vodovodnih i strojarskih radova. Također je započeto žbukanje unutarnjih zidova, te je započeta izvedba cementne glazure. U prizemlju građevine već se započelo sa izvedbom gipskartonskih pregradbenih zidova. Na dijelu pročelja počela je montaža aluminijske vanjske stolarije.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog