Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Zvonimir Kalić je najbolji hrvatski mladi poljoprivrednik

  Dvadesetosmogodišnji Zvonimir Kalić iz Đakova prema odluci stručnog prosudbenog povjerenstva pobjednik je Natječaja za izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika koji četvrti put zaredom organizira hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i ambasadorica projekta za Hrvatsku Marijana Petir. Zvonimir je također pobjednik i prema izboru čitatelja Jutarnjega lista, medijskog pokrovitelja projekta.

  Zvonimir se bavi proizvodnjom industrijske konoplje, ali i dodatnih finalnih proizvoda od te biljke, a ovo mu je druga uzastopna godina u kojoj sudjeluje na natječaju, te je nakon prošlogodišnjeg ulaska među 10 finalista, unaprijedio svoj projekt i proizvodnju te oduševio stručno prosudbeno povjerenstvo i osvojio titulu pobjednika.

  Ova nagrada je samo jedan dodatni vjetar u leđa kako meni i mojoj obitelji, ali je to i nagrada svih mladih poljoprivrednika koji žive i rade u Hrvatskoj i koji su pravo lice ove zemlje”, izjavio je za naš radio Zvonimir prisjetivši se ovom prigodom i svoga djeda koji je, kako kaže, udario temelje ovome što nastavlja njegova obitelj.

  Najbolji hrvatski mladi poljoprivrednik uvjeren je da upravo kroz konoplju Slavonija ima perspektivu.

  Čestitam pobjedniku, ali i svim sudionicima natječaja. Svi oni svojim inovativnim, kreativnim i održivim projektima bude nadu u bolju budućnost hrvatske poljoprivrede. Oni su moja motivacija i moja inspiracija jer pokazuju hrabrost i upornost u situacijama u kojima bi mnogi drugi možda odustali“, rekla je zastupnica Marijana Petir, koja je i nedavno osvojenog EU Oskara, posvetila svim hrvatskim, a posebice mladim poljoprivrednicima i poljoprivrednicama.
  Najbolji hrvatski mladi poljoprivrednik Zvonimir Kalić predstavljat će Hrvatsku na petom izboru za najboljeg mladog poljoprivrednika/cu u Europskoj uniji koji organizira Klub zastupnika Europske pučke stranke (EPP), najjače političke grupacije unutar Europskog parlamenta čija je Petir članica.

  Foto: Ministarstvo poljoprivrede

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Blog