Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Zboru Glazbene škole dva zlata, a maestri Matijević posebno priznanje

  Na međunarodnom natjecanju dječjih zborova “Vallis aurea cantat” u Požegi, na kojemu je nastupilo 25 zborova s oko 700 djece, zbor đakovačke Osnovne glazbene škole, koja djeluje pri Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić, drugu godinu zaredom osvojio je dva zlata, a maestra Marijana Matijević posebno priznanje za umjetničku izvedbu.

  Na ovom uglednom i izuzetno jakom natjecanju zbor Glazbene škole već godinama niže uspjehe: 2016. godine osvaja srebro, 2017. zlato i srebro, 2018. i 2019. po 2 zlata i posebno priznanje. Posebno valja istaknuti da se već treću godinu natječe u dvjema kategorijama, a ove je godine bio jedini zbor koji se odlučio na taj pothvat jer to iziskuje dodatan zahtjevan rad.

  Korepetitorica zbora bila je profesorica Matea Matić koja je već godinama uz zbor na probama, nastupima i natjecanjima, a kao glazbena pratnja nastupili su Marko Funarić i Karlo Jančo.

  Svestrana voditeljica zbora Marijana Matijević, koja je vrlo aktivna i u osječkom Hrvatskom pjevačkom društvu Lipa, u đakovačkoj Glazbenoj školi radi od 2012. godine.

   

  Foto: Ustupljena fotografija

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog