Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vinković: “Kriminal na djelu oko promjene poslovne banke Grada Đakova”

  „Sve investicije u gradu koje se trenutno rade, počevši od aglomeracije pa sve do pješačko-biciklističkih staza projekti su bivše gradske vlasti”, konstatirao je na konferenciji za novinare Zoran Vinković, predsjednik Kluba vijećnika liste Srcem za Đakovo, a povod obraćanja medijima na Strossmayerovom trgu je, kako je rekao, „kriminal na djelu” povodom promjene poslovne banke Grada Đakova.

  „Podsjetit ću da sam 27. travnja 2018. godine na sjednici Vijeća pitao sadašnjeg gradonačelnika, kada je Đakovački vodovod promijenio poslovnu banku i otišao u banku u kojoj je gradonačelnik radio do tada, ima li sporazum s poslovnom bankom da se nakon isteka mandata može vratiti na svoje radno mjesto, on je rekao da nema nikakav ugovor. Međutim, nalaz Povjerenstva za sukob interesa od 1. 2. 2019. godine pokazao je da je on sklopio ugovor sa svojom bankom da se nakon isteka mandata može vratiti na svoje radno mjesto”, rekao je Vinković pozvavši nadležne državne institucije da se pozabave dokumentima koje je predočio na konferenciji za novinare, a riječ je o informativnim ponudama kojima je, kako je kazao, izbjegnut javni natječaj za javnu nabavu za odabir najpovoljnijeg ponuditelja.

  „Ovdje se radi o iznosu od 1,2 mil. eura, odnosno 8,8 milijuna kuna na rok otplate od 54 mjeseca, a riječ je o kreditu za refinanciranje dugoročnog kredita odobrenog 2010. godine”, naglasio je Vinković istaknuvši da je to morao biti javni natječaj.

  Vinković tvrdi da taj postupak nije odrađen transparentno te da se radi o kriminalu gradonačelnika i njegovih zamjenika.

  „To uopće nije rađeno transparentno, nema javnog natječaja, odabrana je banka koja je potpisala ugovor sa sadašnjim gradonačelnikom o povratku na posao, a u tu poslovnu banku je već prešao Đakovački vodovod, sada i Grad Đakovo, a tu je i Poduzetnički centar koji je razdvojen od Cita, i najvjerojatnije će sva trgovačka društva u kojima je Grad većinski vlasnik, sve ustanove zajedno s Gradom otići u tu poslovnu banku, a postavlja se i pitanje po kojim kriterijima su izabrane te ponude”, rekao je Vinković upozorivši da se i dalje nastavlja, kako je rekao, „nezajažljivo zapošljavanje rodbine i prijatelja”, te da se pritiscima na školske odbore i vijeća roditelja smjenjuju ravnatelji škola, poput Goranove škole, i imenuju HDZ-ovi kandidati.

  Zamjerivši što Gradsko vijeće nije informirano o promjeni računa, HNS-ova vijećnica Ankica Mandić upozorila je da se gradski čelnici bave „trivijalnim stvarima, mijenjanjem računa i zapošljavanjem bez javnih natječaja dok mladi i dalje masovno odlaze iz grada, a umirovljenici teško žive”.

  „Naravno da mladi čovjek koji se želi zaposliti po svojim referencama ne može doći na red i odlazi van, napušta grad i žao mi je zbog toga pa pitam gradske oce, odnosno gradonačelnika koji su benefiti ovog prelaska u Zagrebačku banku za građane grada Đakova, koji je benefit za gradski proračun ovaj prelazak u Zagrebačku banku i koji je motiv? Da li je motiv samo to što je gradonačelnik radio u Zagrebačkoj banci pa trebamo nekako to prikupiti i objediniti, vratiti nekakav dug .., to je sada na gradonačelniku da kaže”, rekla je HNS-ova vijećnica Ankica Mandić zaključivši da je situacija u gradu alarmantna.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Blog