Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Udruživanje i kratki lanci opskrbe budućnost poljoprivrede

  Hrvatska poljoprivreda – budućnost i tradicija“ naziv je jučer održane konferencije u organizaciji Hrvatske zajednice županija i Poslovnog dnevnika. Udruživanje i kratki lanci opskrbe bile su teme panel rasprava, a privukle su poljoprivredne proizvođače iz različitih krajeva Hrvatske.

  U ime Hrvatske zajednice županija kao organizatora prisutne je pozdravio Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije ističući kako Hrvatska zajednica županija putem ovakvih konferencija, ali i brojnih drugih aktivnosti aktivno sudjeluje u kreiranju društvenih, ekonomskih i drugih politika Hrvatske.

  Na konferenciji se kroz dva panela govorilo o udruživanju i razvoju poljoprivredne proizvodnje, kao i o planu i razvoju kratkih dobavnih pravaca te poticaju daljnjem razvoju malih poljoprivrednika, ali i o nastavku tradicije proizvodnje domaće prirodno uzgojene hrane.

  Sudionici su se usuglasili oko važnosti udruživanja u proizvođačke organizacije, a koje benefite time imaju na svom je primjeru istaknuo savjetnik proizvođačke organizacije Slavonski svinjogojac Dario Periškić.

  – Naša organizacija broji 40-ak proizvođača iz tri slavonske županije, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske i Osječko-baranjske, a u planu nam je i širenje na ostatak Hrvatske. Trenutno imamo oko 20.000 svinja, a zajednički nastup osigurava nam bolju konkurentnost na tržištu – rekao je Periškić.

  U drugom panelu “Kratki lanci opskrbe” župan Anušić istaknuo je projekt „Školski obrok za sve“ koji svim osnovnoškolcima na području Osječko-baranjske županije osigurava besplatnu školsku prehranu kao primjer gdje se kratki lanci opskrbe mogu u potpunosti implementirati, no problem je, kaže župan, jer još uvijek nemamo dovoljno poljoprivrednih proizvođača koji mogu imati kontinuitet u isporuci i kvaliteti proizvoda.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog