Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Počinje Vazmeno trodnevlje

  Danas, na Veliki četvrtak đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić u katedrali je predvodio misu posvete ulja u zajedništvu sa svim svećenicima Đakovačko-osječke nadbiskupije.

  Misa posvete ulja jedina je misa danas, pojašnjava ceremonijar i upravitelj katedrale velečasni Luka Strgar.

  Tako je u svim biskupijama diljem svijeta kad se blagoslivljaju i posvećuju ulja; bolesničko ulje kojim se pomazuju svi bolesnici tijekom godine, potom katekumensko kada se krste odrasli i ulje kojim se pomazuju novokrštenici tijekom godine, krizmenici, pomazuju se nove crkve, novi oltari u crkvama, svećenici kada se rede pomazuju im se ruke i biskupi kada se rede pomazuje im se glava što će biti u našoj nadbiskupiji na Uskrsni ponedjeljak kada bude zaređen za biskupa mons. Ivan Ćurić”, objašnjava velečasni Strgar.

  Na Veliki četvrtak svećenici obnavljaju svoja svećenička obećanja, o čemu je u svojoj propovijedi govorio nadbiskup Hranić

  Povjereno nam je tražiti puteve do srca i savjesti onih koji su povjereni našoj pastirskoj brizi, pozvani smo na osobito velikodušan i zauzet način biti u službi pomirenja Boga s ljudima i ljudi s Bogom koje je jednom zauvijek izvršeno u Isusu Kristu, ali ono se kroz našu ljudsku povijest očituje i ostvaruje upravo po našoj svećeničkoj službi. Sluge smo i poslužitelji sakramenata po kojima iscjeljujemo srca slomljena, zarobljenicima proglašavamo slobodu i sužnjima oslobođenje, slavlje sakramenta pomirenja, euharistija, ljubav i skrb za potrebne te za bolesnu braću i sestre, osobna i zajednička molitva te duhovno vodstvo su nezamjenjivi oblici i mjesta ostvarenja naše pastirske službe. I zato, draga braćo svećenici, danas obnavljamo svoja svećenička obećanja, ali i žar našeg vlastitoga srca, svoju pastoralno-pastirsku revnost i ljubav”, poručio je okupljenim svećenicima nadbiskup Hranić.

  Nadbiskup Hranić danas je posebno pozdravio monsinjora Ivana Ćurića čije se biskupsko ređenje očekuje u ponedjeljak, ali i svećenike koji obilježavaju svoj zlatni i srebrni jubilej.

  Nadbiskup Hranić u 18.30 u đakovačkoj katedrali predvodit će i Misu večere Gospodnje s obredom pranja nogu i prijenosom Oltarskog Sakramenta, kojom započinje Vazmeno trodnevlje.

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog