Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Počinje energetska obnova 35 novih objekata

  Danas je na konferenciji za medije u Osječko-baranjskoj županiji župan Ivan Anušić sa suradnicima predstavio nove projekte energetske obnove javnih i obrazovnih ustanova, izvijestio je Kabinet župana.

  Do sada je završena obnova čak 19 zgrada škola na području cijele županije čija je ukupna vrijednost više od 62 milijuna kuna. Projekte je sa 60% sredstava financirala Europska unija, a ostala sredstva osigurana su iz državnog proračuna putem Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te županijskog proračuna.

  Obnovljene su tako škole u Osijeku, Valpovu, Vuki, Našicama, Dalju, Čepinu, Feričancima, Semeljcima, Đakovu, Koški, Belom Manastiru, Petlovcu, Kapelni, Zmajevcu, Črnkovcima i Čemincu.

  Na godišnjoj razini za završenih 19 zgrada ušteda na energentima iznosit će oko 2,8 milijuna kuna što su značajna sredstva koja je do sada za održavanje izdvajala Županija kao osnivač.

  Županija kreće u realizaciju još 35 novih projekata, kojima će energetski obnoviti škole, domove zdravlja, domove za stare i nemoćne te našičku bolnicu. Ukupna vrijednost svih 35 novih projekata je gotovo 117 milijuna kuna, a ponovo ju sufinanciraju Županija, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU te sa 60% sredstva Europske unije.

  Svi bi projekti trebali biti završeni do 2021. godine, a obnova novih 35 zgrada javne namjene donijeti će nove uštede koje će iznositi i do 4 milijuna kuna.

  – Ono što je bitno za Osječko-baranjsku županiju je velika ušteda u režijama, struji, grijanju i hlađenju i ponovno zadržavamo primat u broju i financijskim sredstvima koja su uložena u ove projekte – kazao je župan.

  Ukupan iznos svih 54 projekta iznosi 178,9 milijuna kuna, a sudeći po intenzitetu kojim Osječko-baranjska županija prijavljuje i realizira projekte energetske obnove za očekivati je da će i ove godine u Slavoniju doći Godišnja nagrada za zelenu gradnju i održivi razvoj „Obnovimo Hrvatsku“, rečeno je na konferenciji za medije.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Blog