Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • OBŽ prednjači u iznosu ugovorenih sredstava iz Projekta Slavonija

  Na sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem održanoj jučer u Novoj Gradiški predstavljeni su dosadašnji projekti koji se razvijaju na području pet slavonskih županija te najavljena nova ulaganja u rast i razvoj istoka Hrvatske. Od prošle sjednice održane u Pakracu ugovoreno je 1,2 milijarde kuna novih projekta.

  Osječko-baranjska županija prednjači u iznosu ugovorenih sredstava iz Projekta Slavonija, Baranja i Srijem s oko 3,5 milijarde kuna. Novom klasifikacijom statističkih regija, rekao je predsjednik Vlade Andrej Plenković, sve će slavonske županije imati mogućnost povlačiti i više bespovratnih sredstava iz europskih fonova.

  Projekte u poljoprivredi predstavio je Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede i potpredsjednik Vlade, najavivši nova ulaganja u izgradnju hladnjača i sustava navodnjavanj a te najavio stipendije za studente svih poljoprivrednih smjerova fakulteta u Slavoniji.

  – Upravo su sustavi navodnjavanja osnovna infrastruktura za razvoj intenzivne poljoprivrede i Osječko-baranjska županija kontinuirano radi na razvoju novih projekata te ih prijavljuje na natječaje Ministarstva. Iz istog smo razloga prijavili i projekt Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće za čije smo sufinanciranje danas potpisali ugovor na sjednici Savjeta. Izrada projektne dokumentacije stajat će nešto više od dva milijuna kuna, a 85% se sufinancira upravo iz Projekta Slavonija – rekao je župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić koji je potpisao i Ugovor o sufinanciranju projekta razvoja cikloturizma na kontinentu u 2019. godini u iznosu od gotovo 380.000 kuna.

  I projekt „Izrada dokumentacije za Gospodarski centar“ odobren je u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014–2020.“ te je za isti potpisan ugovor o dodjeli 85 % bespovratnih EU sredstava od ukupno 7,5 milijuna kuna koliko je projekt vrijedan.

  Najvrijedniji potpisani ugovor je projekt „Priprema strateškog projekta izgradnje novog KBC-a Osijek“, ujedno i jedan od najznačajnijih projekata za istok Hrvatske. Ukupna vrijednost pripreme projektno-tehničke i studijske dokumentacije je nešto više od 35 milijuna kuna, od čega sufinanciranje sredstvima Europske unije iznosi 30 milijuna kuna, dok će ostala sredstva osigurati Ministarstvo zdravstva.

  Procijenjena vrijednost novog kompleksnog objekta čija se izgradnja predviđa na oko 135.000 metara kvadratnih je oko dvije milijarde kuna. Novi KBC Osijek je strateški projekt istoka Hrvatske kojem gravitira oko 800.000 stanovnika.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog