Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovačke mažoretkinje osvojile 28 zlatnih medalja

  Đakovačke mažoretkinje KUD-a „Sklad“ 31. ožujka sudjelovale su na Regionalnom prvenstvu mažoretkinja istočne Hrvatske koje je održano u Grubišnom Polju. Sudjelovalo je ukupno 206 mažoretkinja iz Belišća, Bjelovara, Daruvara, Grubišnog Polja, Našica, Virovitice i Đakova, a natjecanje se odvijalo u dvije kategorije: Prvi korak (za djevojčice od 4 do 9 godina) i Viši korak (za djevojčice i djevojke od 10 do 25 godina). Riječ je o individualnom natjecanju na kojem svaka mažoretkinja izvodi zadanu koreografiju s ciljem da osvoji što više bodova i na taj način ostvari što bolji rezultat.

  Čak 36 đakovačkih mažoretkinja sudjelovalo je na natjecanju i ostvarile su odlične rezultate. U kategoriji Prvi korak osvojile su 10 zlatnih medalja, 6 srebrnih medalja i 2 brončane, a u kategoriji Viši korak Đakovčanke su osvojile čak 18 zlatnih medalja i 3 srebrne.

  Đakovačke mažoretkinje ukupno su osvojile 28 zlatnih, 6 srebrnih i 2 brončane medalje, a za natejcanje su ih pripremale: Franciska Miletić, Barbara Glavina, Ivana Šimundić i Kristina Podgornik.

  Đakovačke mažoretkinje osnovane su kao sekcija KUD-a „Sklad“ još 1994. godine od kada neprekidno djeluju. Trenutno imaju 60 članica podijeljenih u 5 skupina. Sudjeluju na svim važnijim priredbama u Đakovu i okolici i u godini imaju 70-ak nastupa. Ove godine Đakovačke mažoretkinje obilježavaju i svoju 25. obljetnicu osnutka i lijepo je znati da imaju mnoštvo mladih, talentiranih i vrijednih članica i da će se tradicija mažoretkinja u Đakovu nastaviti i dalje.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog